tisdag 11 mars 2014

Mätningar för februari 2014.Ställningarna efter samtliga åtta mätningar för februari 2014.

S 33,4%
M 24,2%
SD 9,7%
MP 9,2%
V 8,3%
FP 5,7%
C 4%
KD 3,7%
Övr. 1,8%

Kommentar:

Siffrorna är sig lika. Jag måste dock resa ögonbrynen för att kommentera hur märkligt jag tycker att det är med en massa solsymbols-klotter och konfrontationer mellan nationalSocialister och bolsjeviker det blivit denna vinter. Jag vet att jag var inne på detta senast. Helt plötsligt börjar alltså nazister att ploppa upp från ingenstans. Massmedia hoppar på dessa nyheter och skriker om hur Sverige nu helt plötsligt blivit "otryggt".

För det första har Malmö betydligt värre problem än några SvP:are som är ute på krogen. Och för det andra, så ser klottret rätt slarvigt ut. Jag har svårt att se det här som något annat än en del av en upptrappning från medias sida. Vi har sett exakt samma taktik användas i till exempel Frankrike. Där har man försökt klistra extremisters påstådda våld till Marine Le Pen och hennes Front National. Och här i Sverige har vi redan sett tendenser från massmedia att vilja göra samma koppling mellan extremisters påstådda våldshandlingar till SD.

Som det ser ut just nu, så har dessvärre de Rödgröna egen majoritet. Men antalet osäkra väljare är fortfarande minst tvåsiffrigt i många mätningar. De flesta av dessa kommer nog att lägga sin röst på något av regeringspartierna. I synnerhet när de Rödgröna lägger fram sina vansinniga socialistiska vallöften. Det blir även intressant att se vilket av regeringspartierna som lyckas plocka in flest osäkra väljare.

Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar