fredag 21 mars 2014

Statens krig mot levnadsstandarden (1947 vs Nu).

1947 kunde en man med ett enkelt jobb kunna försörja tre barn, ha en fru som kunde stanna hemma, bostad, bil, med mera, utan större problem. Idag räcker det inte. Både man och kvinna måste ha ett avancerat yrke med bra lön, och då räcker det knappt för ett barn, bil och bostad, utan att skuldsätta sig. Föräldrar tvingas söka diverse olika bidrag och stöd, där Staten kunnat växa och konfiskera mer pengar från föräldrar, bygga en större byråkrati och kunna spela en roll i familjepolitiken, som förr skulle ha varit otänkbart. 

Staten har vuxit något enormt, och har ständigt ökande utgifter med en ständigt ökande budget. Valutan har försvagats flerfaldigt för varje generation. Inflation är på riktigt och är mycket skadligt mot nationen och familjen! 


1 kommentar:

  1. Med hjälp av falsk inflationsstatistik kan man ge ett sken att levnadsstandarden och reallöner har gått upp fast de i verkligheten har sjunkit samt att ekonomin har vuxit även om den i verkligheten har stått stilla eller även krympt.

    Det skulle vara intressant att veta hur Sveriges ekonomi och reallöner har utvecklats till exempel under de sista 40 åren om man utgick från den riktiga inflationen, inte från de officiella, förfalskade inflationssiffrorna. Är ingen intresserad av att utreda detta? Skulle det inte vara bra för SD till exempel om de lyckades avslöja bedrägeriet kring den svenska inflationen? Om statistiken visar nästan nollinflation eller även deflation på vissa månader men samtidigt går priserna till exempel i mataffärer upp inte sällan med tvåsiffriga procenttal, känns det att allt inte stämmer på riktigt.

    SvaraRadera