fredag 19 december 2014

Maktkampen mellan EU och Ryssland nu i Moldavien.

Moldaviska flaggan.
Den 30:e november hölls ett avgörande parlamentsval i det lilla östeuropeiska landet Moldavien. Avgörandet stod mellan de pro-EU-partierna och de pro-Ryska-partierna. Tills slut så vann EU-sidan med väldigt knappa marginaler. Anklagelserna om Rysslands och EU:s inblandning på var sin sida under valrörelsen har varit väldigt hårda. The Economist beskrev valrörelsen som "så smutsigt det bara kunde vara".

I Östra Moldavien, närmare bestämt Transnistrien. En övervägande del av befolkningen som röstade pro-Ryskt, bor i just Transnistrien, medan att de allra flesta som röstat för de pro-EU-partierna bor i Västra Moldavien. Nu i december har många varnat för att konflikterna i Ukraina riskerar att sprida sig vidare till Moldavien.

Sedan efter valet, har EU snabbt nu i december, flyttat fram sina positioner. De lyckades trycka igenom sin resolution om att öppna upp för en associationsavtal med Moldavien. Av de svenska partierna, så var SD de enda som röstade emot. Återigen går SD från klarhet till klarhet. SD:s EU-parlamentariker, Kristina Winberg och Peter Lundgren, har precis som med förra omröstningen gällande Ukraina, förklarat att de ser det som ett steg mot utvidgning för EU. Alltså ytterligare ett ursäkt för EU att expandera och skaffa sig mer makt, över fler människor. Något som även skulle få konsekvenser för Sverige i längden, om ytterligare fler fattiga östeuropeiska länder, skulle så småningom få ingå i EU:s Schengenavtal.

En gissning som förmodligen inte är så långsökt, är att George Soros haft ett finger med i spelet, när det gäller vad som nu sker i Moldavien. För 5 år sedan demonstrerade folk och skällde ut agenter som blivit avslöjade som George Soros lakejer. Frågan är om något liknande uppstår, då en av Soros subversiva revolutioner, återigen slås ner av folket.

Men landet är ganska polariserad, och risken finns för en liknande splittring inom landet mellan öst och väst, sker som i Ukraina. I synnerhet gällande Transnistrien.

Karta över Moldavien och Transnistrien (Östra Moldavien).
Under tiden är Bilderbergagenten, Stefan Löfven (S), på plats i Bryssel, och kräver hårdare tag mot Putin, då Försvarsmakten ihop med NATO hittat på en massa ryska inskränkningar i Sverige. EU byråkraterna, fick dock igenom sin vilja. Och det blir starkare associationer, avtal och förbindelser mellan EU och de östeuropeiska länderna, Ukraina och Moldavien.

1 kommentar:

  1. Jag förstår inte varför de fegar och inte attackerar Ryssland direkt på en gång när de hade chansen att ta de med överraskning, att de nollorna vill ha ett krig är ganska uppenbart men istället för att slå till när de inte är beredda hade varit det smartaste draget de kunde göra, nu låter de de förbereda sig och därmed kommer NATO att förlora det krig de vill ha. Enda chansen för de att vinna var att slå till utan förvarning.

    Märks att det är HBTQ soldater i NATO numera, de kan verkligen inte kriga. :D

    "åh men vi kan ju inte attackera, då förlorar vi det moraliska överläget" ursäkt men ni är sodomiter och pedofiler ni har inget moraliskt överläge någonsin, idoldyrkande ryssar har höger moraliskt läge än vad ni någonsin kan få som sodomiter och pedofiler.

    Det är ju patetiskt vad de håller på, riktiga tröttmössor till perversa idioter.

    SvaraRadera