tisdag 23 december 2014

Möt piloten som sköt ner MH17.

Kapten Vladislav Voloshin.
Kapten Vladislav Voloshin från det ukrainska flygvapnet var den som sköt ner MH17 enligt källor inom det ukrainska försvaret som inte sympatiserar med Kiev-juntan.

Källan berättar att han var placerad i Dnepropetrovsk när det hände. Dagligen lyfte de ukrainska planen för att bomba Donetsk och Lugansk provincerna, de så kallade Su-25 attackerna. Detta skedde konstant, både dag och natt.

Men det var endast bombningsoperationer, alltså endast luft-mot-mark operationer. Inga luft-mot-luft operationer skedde. Fram tills dagen då MH17 sköts ner. Då lyftes helt plötsligt tre attackplan. Och en av dem skulle återvända tillbaka till Dnepropetrovsk, med en mycket orolig ung pilot.

Denne pilot var Kapten Vladislav Voloshin, enligt källan. Voloshin verkade mycket osäker och sa till sina kolleger, "Det var inte rätt plan". Senare samma dag skulle han ha sagt att, "Planet befann sig på fel plats vid fel tidpunkt".

Källan berättar att många inom det ukrainska försvaret är förfärade över Kiev-juntans agerande. Problemet är att ingen vågar säga något, sedan Kiev-juntan gett Högersektorn kontrollen över SBU (Ukrainas Säkerhetstjänst) och den ukrainska försvarsmakten. De fängslar bara de misstänker att någon inte sympatiserar fullt ut med Kiev-juntan, och riktar hot mot familjemedlemmar och släktingar.

Källan vill inte komma ut med namn och bild, då han fortfarande har familjemedlemmar kvar i Ukraina.

Läs hela den översatta intervjun här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar