tisdag 2 december 2014

Anna Troberg lämnar PP pga "homofobi".

PP:s HBTQ-flaggor.
Komedi. Anna Troberg menar att sitt part, Piratpartiet (PP), har gått och blivit "homofobiskt". Till att börja med, så förstår jag inte hur Anna kunde bli partiledare för PP. Inte för att hon skulle vara inkompetent, men för att hon så uppenbart drivit sin egen agenda. Kanske ansåg partiet att man skulle attrahera en viss sorts demografi för att kunna öka sina väljarsiffror och samtidigt få sig lite bonuspoäng från etablissemanget. Och visst fick man viss gunst från etablissemanget. Men väljarna försvann. Inte bara för att de inte tilltalades av Annas vurm för HBTQ-frågor, men också för att FI seglade upp och snodde eventuella väljare som PP då kunde ha haft.

Anna Troberg med sin eget agenda.
Nu väljer alltså Anna att anklaga sina partikamrater för att vara "homofober" för att de inte ville rätta sig in i ledet för hennes HBTQ-propaganda. Det blev ett stort misslyckande i valen, och kritiken skulle så klart komma förr eller senare. Anna menar att det är delar av styrelsen som motarbetat hennes "värderingar". Och så resten av styrelsen som inte gjorde nåt åt saken, alltså att folk inte höll med Anna. då vart ju Anna ledsen i ögat, för att hon misslyckades med att få alla med sig. Det enkla utvägen blir ju så klart att homofobanklaga sina partikamrater. Visst är det gulligt? 

Det är bara naturligt att en partiledare som misslyckas får kritik. Men Anna var inte beredd att ta åt sig. Och då blir det som det blev.

Egentligen anser jag att PP mer är en lobbyorganisation, än ett politiskt parti. Men ska de fortsätta som politiskt parti, så gör de klokt att inte krama ihjäl HBTQ-rörelsen. Det blir bara för uppenbart. Därmed är det inte så konstigt att de knappast lyckas kamma hem knappt en halv procent.

Slutligen vill jag bara ta med ett citat från FlashBack-användaren gardasjon96 som skriver följande:

"Anna Troberg körde partiet i botten genom att göra det till ett allmänt HBTQ-parti med SD som viktigaste motståndare, tappade stort i EU-valet och fick intern kritik. Nu skyller hon på homofobi och avgår. Skönt att vara HBTQ, det finns alltid något att skylla kritiken på."

AT-blogg, SR, Avp, FlashBack.

1 kommentar:

  1. Ännu en dålig förlorare sodomit.

    För övrigt intressant det där att ett parti som profilerade sig som ett parti mot övervakning sedan gick och blev ett lydparti till övervakarna, dvs. Sjuklövern.
    Så kan det gå när man tar sodomiterna i båten.

    Nu är partiet slut i Sverige iaf, lika bra det. PP är ett One hit wonder och det för att de hade abnorm medial backning i det EU valet, precis som FI i det senaste EU valet.

    SvaraRadera