fredag 30 augusti 2013

Höjda skatter, piskor och splittring inom regeringen.

Man blir allt mer fundersam, över hur denna regering vi har i Sverige lyckas hålla ihop. Man pekar gärna fingret på annat, men när det gäller splittringen i regeringen så bortser man från allt detta. Piskorna verkar så pass hårda att många ledamöter inom Folkpartiet, Moderaterna och Centerpartiet inte vågar träda fram i media. Med tanke på hur okontrovertiell frågan borde vara, så förvånar dock detta.

Frågan gäller om att höja punkskatterna på alkohol. En så kallad "högerregering" ska alltså höja skatter. Och jag måste ge en eloge till Johan Linander från Centerpartiet som är den enda Riksdagsmannen som vågar säga ifrån öppet inför media. Men varför vågar inte de andra säga ifrån? Varför är Linander den ende? Är piskan så pass hård att många inom C, FP och M som inte håller med, inte vågar träda fram offentligt mot sin egen regering?

Och kanske en än viktigare fråga, varför kan inte Reinfeldt lägga fram förslag som är starkare förankrad i den egna regeringen? Om Reinfeldt inte ens kan få sin egen regering med sig, hur förväntar han sig få igenom sitt budgetförslag i Riksdagen, när han endast styr en minoritetsregering?

TV4.

4 kommentarer:

 1. Även om jag generellt är för lägre skatter och emot skattehöjningar, tycker jag att det är rätt och bra att höja punkskatterna på alkohol eftersom då blir det svårare för folket att köpa och dricka alkohol, vilket förmodligen leder till att folket börjar dricka mindre alkohol. Dessutom tycker jag att vi som kristna och värdekonsevativa borde sträva efter sådan politik som får folket att dricka mindre alkohol, inte för sådan politik som uppmuntrar dem att dricka alkohol.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höjda punktskatter kommer endast att få folk att köpa och langa illegal sprit från EU som i betydligt högre grad hamnar hos minderåriga.

   Alkoholmonopolet har faktiskt gett Sverige större problem med alkohol. Vill du minska alkoholkonsumtionen på effektivast sätt, så bör vi lämna EU och avskaffa Systembolaget.

   Radera
 2. Så mycket för den där Restaurang momssänkningen, nu höjer man skatten på det som restaurangerna tjänar sina pengar...

  Misstänkte att det bara var en temporärgrej med momsen och att
  den sänkning som dök upp måste få en avgift någon annanstans eller en ny skatt, eller som nu en höjning av skatten.

  Allt medans den gigantiska lysrosa elefanten BIDRAGSINVANDRARE står och stampar mitt i rummet, men ingen ser den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Restaurangmomsen! Tänkte inte på det. Det lilla som det gav kommer helt att ätas upp av de nya punktskatter på alkohol på en hel del ställen.

   Radera