lördag 24 augusti 2013

När PK-piskan slår, slår den hårt.Andreas Cervenka är mest känd för att kopiera, översätta och klistra in riktigt bra texter från internationella medier om ekonomi under sitt eget namn. Det är väl bra att han skriver en hel del sanningar vad gäller ekonomin, även om det egentligen bara handlar om copy-paste och sällan något som han kommit på själv.

Gunilla von Hall har tidigare koncentrerat sig på att skriva sympatiska krönikor och kolumner om turism åt SvD, och hållit sig på armlängds avstånd från politik över huvud taget. Men eftersom hon bor i Schweiz har hon nyligen fått skriva kritiska artiklar om deras inställning till massinvandring. Och till och med börjat publicera artiklar som förnekar svenskhetens existens i klassisk kulturmarxistisk manér. Något hon inte sysslat med tidigare.

Samma sak gällde Andreas Cervenka. Förut kunde han hålla sig till näringslivet. Även om man kan tycka han är lite medioker, så var han så klart hästlängder bättre än samtliga andra ekonomijournalister i Sverige. Men precis som hos Gunilla von Hall, verkar Andreas Cervenka ha fått order från högre ort om att; "ska man få behålla det här jobbet, så måste man även publicera något åt PK-hållet". Ty kanske framför allt Cervenka, fick oftast med sig den "högerextrema nätmobben". Oftast har han hyllats bland kommentarerna.

Men nu är detta slut. Tove Lifvendahl har nu tagit plats i SvD-redaktionen. Ifall det har med saken att göra vet jag inte. Men det är den enda omvandlingen av betydelse som nyligen skett inom SvD, som vi vet. Kanske hon har prackat på sina kollegor i andra avdelningar av SvD-redaktionen.

Hur som helst, så är det så klart tråkigt. Frågan är om Lifvendahl ens låter Olle Nygårds publicera något om Bilderberg nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar