onsdag 21 augusti 2013

Sammanvägda mätningar för juli 2013.Som vanligt ska vi ta juli månadens sammanvägning med en nypa salt, då det är hälften så många mätningar. Och i år är det inget undantag. Från de vanliga antalet, 8 mätningar, går vi ner till endast 4 mätningar för juli 2013.

Resultat:

S 32,2%
M 25,8%
SD 11,2%
MP 9,5%
V 7,5%
FP 5,8%
KD 3,6%
C 3,4%
Övr. 1,1%

Kommentar:

Just nu får vi 47,5% om vi sätter ihop S+MP+FP. Jag menar att det här kan mycket väl bli den kommande regeringen efter valet 2014. Det är svårt att dra för många slutsatser så klart, med tanke på att underlaget är lite sämre som sagt, då det handlar om betydligt färre mätningar. Men för det mesta verkar siffrorna hålla sig ungefär likadana som tidigare under sommaren.

Vi bör även komma ihåg att det är mer än ett år före valet. Och den stora majoriteten är inte så intresserade av politik.

Vi kan dock se att sedan början på året, så har M tappat nästan hela 5%. Vissa har gått över till sossarna, men jag tror att en del av dessa kan komm tillbaka. Andra stack för att försöka hjälpa de små partierna i Alliansen. Vissa som försöker rädda KD lär också komma tillbaka när de inser att partiet är bortom räddning.

Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar