torsdag 8 augusti 2013

City of London Korporationen hjälpte nazisterna att sälja guld som de konfiskerat.

Hjalmar Schacht var Nazi-Tysklands Reichsbankschef,
också känd som "Hitlers Bankir".
Han var antisemit, nazist och frimurare. 


Nydigitaliserade dokument, ursprungligen från 1950 avslöjar att The Bank of England hjälpte nazisterna att sälja guldet som de konfiskerat från judar, med flera "onda kapitalister", i Tjeckien.

Tidigare var det tänkt att the Bank of England hade beslutat om att frysa alla de tjeckiska tillgångar då nazisterna erövrat landet. Men Bank of England var mycket mer aktiv än så. Under order från The Bank of International Settlements (BIS) i mars år 1939, valde The Bank of England att överföra guld upp till värdet av £5,600,000 från en tjeckisk bank till det tyska Reichsbanken, då kontrollerad av "Hitlers Bankir", Hjalmar Schacht, som för övrigt var en frimurare och en rabiat antisemit tillhörande NSDAP.

City of London Korporationen kontrollerade Bank of England skulle sedan sälja guldet från värdet av £4,000,000 i Belgien, Holland och London. Resten skulle säljas tillbaka till nazisterna i juni år 1939.

Senare samma sommar skulle Reichsbanken göra ytterliggare transaktioner med siffror upp emot £440,000 respektive £420,000 i värde av guld till Bank of England. Dessa pengar som var guld som nazister konfiskerat från sina offer, skulle senare skickas vidare till New York.

Det är viktigt att förstå att eliten alltid finansierar båda sidorna i en konflikt. Och Nazi-Tyskland som kontrollerades av frimurarna och MI6 var inget undantag. Denna episod har sannolikt att göra med Nazi-Tysklands behov av likvida medel för att finansiera sin krigsföring.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar