fredag 23 augusti 2013

Första riktiga spricka mellan USA och Saudiarabien sedan 40-talet!Det verkar som att den Saudiska monarkin insett hur illa ute de är. CIA kontrollerade Wikileaks har lanserat specifika attacker mot kungadömmet via känsliga läckor om landets egentliga oljeinnehav. Muslimska Brödraskapet, som fått stöd av både Washington och London, hotade med kommande angrepp mot Saudiska monarkin för att ersätta den med en mer renlärig islamistisk regim.

Just nu ryktas det en del. Jag har fått en del info, men kan inte bekräfta det. Inga medier har bekräftat följande. Men enligt vissa, så har Putin kommit överens med Saudiarabien. Med tanke på monarkins utsatta läge, kan man förstå varför de skulle gå med på en hemlig allians med Putin för att delvis ruinera Brzezinski-strategin om att omringa Ryssland. Än så länge är dessa fortfaranda bara obekräftade spekulationer.

Vad vi definitivt vet, är att Saudiarabien nu svängt ganska rejält i frågan om den arabiska våren (al-Qaida våren). Och de har fått hela Arabiska Ligan med sig. Sadiarabien och Emiraterna var med och finansierade störtandet av Muslimska Brödraskapet i Egypten. Och de står nu även upp och försvarar General al-Sisis brutala metoder. Även Baharein och Jordanien stödjer nu General al-Sisi. (Jordanien som för övrigt var näst på Muslimska Brödraskapets lista efter Syrien). Qatars Emir, Schejk Hamad bin Khalifa Al Thani, som varit den främsta anhängaren av islamist-rebellerna i Syrien och finansierat Muslimska Brödraskapet, har nu abdikerat till förmån för den mer moderate sonen Tamim. Förmodligen ett försök att inte blåsa upp en konflikt med sin än så länge mäktiga granne (Saudiarabien).

Washington har agerat lite kluvet till störtandet av Muslimska Brödraskapet. Men nu verkar de ge lite tydligare signaler om att de innerst inne står bakom Muslimska Brödraskapet. Obama administrationen håller på att dra in biståndet till den egyptiska militären nu på ett väldigt diskret sätt som egentligen bara knappt märkts i större medier. Även EU har också börjat dra in sitt bistånd till den egyptiska militären.

För första gången sedan 1945 ser vi en öppen och smärtsamt tydlig spricka i relationerna mellan USA och Saudiarabien. Det var då Kung Ibn Saud och president Roosevelt först lyckades få till en överenskommelse mellan länderna. Det var början på en relation som varat länge. Men som nu kan vara på väg mot sitt slut.

Västs strategi har varit att ersätta de sekulära diktaturerna i Arabvärlden (från Afghanistan till Marocko)  med extremistiska islamistiska grupperingar. Detta gjorde de med hjälp av monarkierna som godkänt den arabiska våren (al-Qaida våren) för att kunna ha en enad front mot ärkefienden Iran. Men nu när dessa monarkier själva hotades av denna våg av extrema islamister satte de sig på tvären.

Är det vi nu ser slutet för Brzezinski-strategin? Eller är det något annat som är på gång? Saudiarabien har hur som helst lyckats röra om i grytan ganska rejält nu. Något som också förklarar västs desperation i Syrienkonflikten.

Ytterliggare en variabel, har varit Erdogans Turkiet. Erdogan har hållit sig lojal till NATO och väst in i det sista med näbbar och klor. Han har varit deras frontfigur i Syrienkonflikten. Hans islamistiska parti AKP har fått massvis med financiella tillgångar från Saudiarabien. Nu är Erdogan själv kluven, och går tillbaka till sina desperata, populistiska, antisemitiska anklaganden mot Israel, för vad som pågår i Egypten, efter att ha fördömt störtandet av Muslimska Brödraskapet. Kanske för att försöka dra uppmärksamhet ifrån Saudiarabiens roll i det hela. Men det kan vara för sent för Erdogan. Sekularister, fackfacsister och även militära element har nu börjat mobilisera mot Erdogan. Kanske har den Saudiska monarkin ett finger med, även i det spelet.

10 kommentarer:

 1. Hur ser det ur för Sverige? Som gått med på islamisering av landet för att få en överskotts(!)marknad för vapen där, givetvis inte utan USA:s godkännande. Beklämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige agerar under det kommunistiska Fjärde Riket (aka EU). Bildt verkar ha en personlig vurm för just Obama av någon anledning. Mer än andra Bilderbergare.

   USA, EU och City of London Korporationen är mycket väl synkade i den här frågan.

   Radera
  2. Det är väl inte svårare än så. Det sista som finns kvar av Sverige måste man kränga till underpriser för att bli av med det innan det hinner förverkas.

   Ja inte är det många han ser upp till, men det är nog för att Obama är extremt antisocial och kommer undan med det på en nivå som pajasen Bildt bara kan drömma om.

   Radera
  3. Haha! Ja det är väl säkert så. Det blir även intressant att se Södermalms PK-journalister hoppa i extas när en massmördande bisexuell mullat kliver ner från planet.

   Radera
 2. Intressant.

  Jag skulle dock inte påstå att Al-Sissis metoder är brutala, MB kommer till demonstrationer och skjuter på Polis och Militärer som svarar på elden, MB och liknande dår organisationer har ju folk som är villiga att offra sina liv för saken, de välkomnar vad som på ytan verkar riktigt brutalt. Vi snackar trots allt om människor som spränger sig själv i luften på marknader och liknande.

  Det är extremt brutala och sataniska människor vi talar om.
  Jag menar den här intervjun är ett klockrent exempel på vad det är för sjuka varelser som är MB:
  https://www.youtube.com/watch?v=SFX1heljE9k

  Man använder sig ju även av skådisar:
  https://www.youtube.com/watch?v=7yHyQ1cWx6E
  https://www.youtube.com/watch?v=uGSAlVxqu6E
  länkar till samma video två gånger då de tenderar att försvinna ganska fort.

  Sen i USA så är det ju Barack Obama falangen med dess MB supporters och Judehatarna inom USDS, State Department alltså, de har alltid varit ett gäng Israelhatare, mycket muslimer och nazister i den myndigheten, troligtvis även judehatande katoliker. Och CIA med sina Operation Paperclip nazister.

  Finns ju en anledning till att Obama måste hålla på med utrensningar inom Pentagon och andra myndigheter för att de är Amerikanska Patrioter, can't have that you know.

  Sen somdu redan rapporterat om, alla dessa oljefyndigheter som ploppar upp överallt i icke muslimska länder... Saudierna kommer ju inte kunna köra sina ockerpriser länge till.
  Och vad har de annat än sand och olja? En efterbliven befolkning, that's about it.

  Sen så kommer de få skörda vad de sått.
  Sen så kan detta vara en del i Ezekiel 38 där Ryssland får Saudierna att hålla sig undan eller ta del av Ezekiel 38 och 39.
  Vad vi vet är att Israel kommer att attackeras av Ryssarna, Iran och ett gäng dårar till bland annat Libyen, vilka skulle kunna vara de Saudi backade Al-Qaeda, nu spekulerar jag bara men skulle kunna vara så, vi får se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt om General al-Sisis metoder varit "för brutala". Jag utgår från att 250 personer dödats (inklusive en västerländsk journalist). Många av de drabbade uppges ha varit helt oskyldiga.

   Men media har ju så klart ljugit förut om sånt.

   Något som tyder på att det du säger skulle stämma är, dels "skådisfilmerna", men också det faktum att många poliser och myndighetspersoner mördats (i synnerhet i Sinai-området).

   Intressant är även MB:s infiltration av Pentagon. Vem var det som bidragit starkt till denna infiltration? Hitlery Clinton. Och vem är det som media gärna lyfter upp som USA:s nästa president? Hitlery Clinton.

   Radera
  2. Sen kan man inte anse att avgudadyrkare så som muslimerna de facto är är oskyldiga, en avguddyrkare är aldrig oskyldig.

   Men poängen är att de själva attackerat Polis och Militär.
   Faktum är att de 24 poliser som mördades på Sinaihalvön hade order om att inte besvara elden (!!!) helt galet men jag tror att de hade de orderna av samma anledning som den korkade Svenska Polisen under Husbykravallerna, för att "inte provocera i onödan".

   Vi får se om detta är Isaiah 19 där vi har Egypten som krigar mot Egypten. Jag menar de ser ju så ut, landet delat i två delar.

   Mmm Hitlery har mycket skit på g, hon verkar vara något av Grå Eminens inom Jänkarpolitik, som Calle Bildt.

   Hennes valaffischer är klara iaf:
   http://askmarion.files.wordpress.com/2013/05/hillary2016whatdiff_thumb.jpg
   http://pjmedia.com/tatler/files/2013/05/Hill-diff.jpg

   :D

   Radera
 3. Lite ironiskt är det att Riyhad som länge stöttat al-Qaida och övriga extrema islamister, nu svänger och är istället för de sekulära diktaturerna.

  Även USA har svängt rejält från sin ursprungliga retorik, från att vara emot al-Qaida och islamism, till att vara för dem.

  Och sen det faktum att Saudiarabien och USA befinner sig på olika sidor av konflikten, bara det är en stor sak i sig. Speciellt när de befinner sig på "fel" sida, då USA är för islamisterna, medan att Saudiarabien är emot dem.

  Islamistledarna i Mecka är nog inte glada över detta. Det var ju de som skulle tagit över efter monarkins störtande. Men monarkerna var tydligen listigare än så.

  SvaraRadera