onsdag 30 januari 2013

Frankrike blockerar media från att rapportera direkt från striderna i Mali.

Frankrikes socialistiske försvarsminister, Jean-Yves Le Drian. 
Franska DGSE har lärt sig läxan från både Lybien och Syrien. Den här gången tar man det säkra före det osäkra, och blockerar media från att rapportera direkt ifrån striderna i Mali.

Sedan den 11 januari har Frankrike lett ett våldsamt angrepp mot islamisterna i norra delarna av landet, som de för övrigt själva hjälpte till att beväpna. I liknande angrepp i Syrien, men kanske främst i Lybien, så har många oskyldiga civila drabbats. Något som en del, riktiga journalister, valde att berätta. Att utgå från att franska stridsplan "träffar rätt" den här gången och att det franskledda trupperna inte själva begår några övergrepp, finns det ingen anledning at misstänka. Varför ändra sig om riskerna att bli uthängd har minskat?

DGSE är betydligt nogrannare nu med att segra i propagandakriget mot alternativa medier jämfört med under Sarkozys sista slarviga år. Hittills har det nämligen varit snålt med bilder från kriget i Mali. Journalister är lite som gisslan i huvudstaden, Bamako, då det råder just en blockad när det gäller bilder. Underförstått att de bilder som kommit fram har godkänts av Frankrike först. Den franska socialistiske försvarsministern, Jean-Yves Le Drian motiverar detta med att antalet franska trupper på plats måste hållas hemliga. Det kan nämligen bli fler än vad som var tänkt från början.

"Tvåtusen femhundra var det vi sa från början, kanske det blir fler," 

Le Drian har även sagt att målet för denna insats för Frankrikes del "är en total  återerövring av Mali", och att "vi tänker inte lämna några fickor" av motstånd kvar. Som sagt, så tillhör Mali Frankrikes intressesfär än idag.

Lägg även märke åt vilka rapporter som kommit fram från MSM. Endast tacksamma röster från lokalbefolkningen. Detta trotts att byar och städer ligger i ruiner. Påminner en del om tidigare rapporter från Lybien och Syrien.

3 kommentarer:

 1. Satan (socialism) vs. Satan (islam)

  Mt 12:25 And Jesus knew their thoughts, and said unto them, Every kingdom divided against itself is brought to desolation; and every city or house divided against itself shall not stand:
  Mt 12:26 And if Satan cast out Satan, he is divided against himself; how shall then his kingdom stand?

  Jag ska slänga in en tanke här, kan det vara så att eftersom MSM i Frankrike är samma vänstersörja som i Sverige att man nu när man har en sosse som ledare att man undviker att rapportera negativt om attackerna precis som man undviker att rapportera negativt om Obama när han gör samma saker som man var alldeles superupprörda över när Bush gjorde de? Samma Obama som skulle stänga Guantanmo men fortfarande inte stängt ner det det 5-6 år senare... inte ett ljud om det.

  Nu blev det lite svårare för de när två av deras grupper slåss mot varandra.

  Sen det där med att de inte ska lämna några fickor, innebär det att han ska rensa landet på muslimer? För det är ur den "lugna gruppen" muslimer som alla radikaler kommer från, de som kallar sig "moderata muslimer", dvs. de smarta muslimerna som fattat att de kan lura folk genom att påstå sig vara fredliga, trots att Koranen förbannar fredliga muslimer:
  http://prophetofdoom.net/Islamic_Quotes_Peaceful_Muslims.Islam

  Sen presstv är ju en ren propagandacentral, skulle nog ta deras uppgifter med en lastbil med salt, känns som om jag är närmare sanningen än vad de är. Känns som ett mer trovärdigt scenario, man ska aldrig glömma att nyhetskanaler är ett av kommunisternas främsta vapen och att de undviker att hugga ner varandra.

  Det är alldeles för mycket pot meet kettle när en massmördarregim som Iran håller på med pekpinner när de är lika mycket pack och kanske även mer än Frankrikes regim, Franrike har för stunden inte börjat mörda Kristna (dock något man tidigare gjort bland annat under revolutionen), någon som Iran hållt på med i hundratals år och håller på med idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De illuministiska Shia-muslimerna i Iran spelar så klart sin roll, och "avslöjar" fransmännen i det här fallet. Det är ju så det funkar.

   Alla suckers här i väst tror att Ryssland, Kina och Iran är dom "goda".

   Radera
  2. Ja det är det som är så konstigt, de slaktar framförallt Kristna i speciellt Kina, många Kristna som mördats och deras organ har stulits och sålts men eftersom de är Kristna så är det ok i den här sataniska världen. De Kristna Kineserna är extremt förföljda. Iran samma sak där, koranen är ju helt på det klara att muslimer ska mörda Kristna. I Ryssland så får man de ortodoxa på sig om man predikar sann Kristendom, de idoldyrkande ortodoxa är ju minst sagt hatiska, förutom alla miljoner kommunister och muslimer som bor i Ryssland. Men även andra förföljs ju i dessa tre nationer.

   Ingen av de tre är dessa suckers vän, tror de det så är det mer än lovligt naiva, allt de är är nyttiga idioter åt dessa och vi vet vad som händer med förrädare och nyttiga idioter.

   Detta gamla Chicktraktat är ju ganska talande:
   https://www.chick.com/reading/tracts/0065/0065_01.asp

   Varför kan folk aldrig inse att i de flesta av de här konflikterna så är båda sidor onda och högst upp brukar de t.o.m. vara bundsförvanter. Bröd och skådespel.

   Radera