måndag 14 januari 2013

NATO-frågan i årets Folk & Försvar.

Alf Svensson. 
General sekreteraren för NATO, dansken Fogh Rasmussen, är på besök i Sverige, i årets Folk & Försvar konferens, för att tala om det fina och nära sammarbetet som finns mellan Sverige och NATO. I praktiken är vi redan med i NATO, men på pappret är vi inte riktigt där än.

Nyligen gick KD:s enda EU-parlamentariker ut med sitt stöd för ett NATO-medlemskap. Jag utgår från att det här är en inställning som hela KD håller med om, även om de varit tysta i frågan. Men ingen KD:are har protesterat, så vi får se det som KD:s officiella linje. FP har anars varit de mest högljudda anhängare av ett NATO-medlemskap. S & M är också för ett NATO-medlemskap, men är inte lika högljudda om det. Egentligen finns det redan en majoritet för ett NATO-medlemskap i Riksdagen. Men man vill antagligen gärna få till en bred och stabil majoritet. MP lär så småningen också gå över med tanke på deras stöd för kriget i Afghanistan. Och C har ingen anledning att vara emot, men än så länge har de inte uttalat sig i frågan vad jag vet.

Exakt när vi blir NATO-medlemmar är svårt att spå, men vi är ju i praktiken redan med. Cecilia Widegren (M) är Sveriges ordförande i Sveriges NATO-delegation. Så det är naturligt att just hon valdes som ordförande i försvarets beredskap. Något som nyligen kritiserats, då hon enligt uppgifter till Expressen, inte är så insatt i försvarsfrågorna.

Intressant i årets Folk & Försvar är även frågan om försvarets finansiering. Försvaret har ständigt drabbats av nedskärningar oavsett om det varit S eller M som styrt. Men när de är i opposition så är nedskärningar i försvaret något dåligt. M var förr i tiden de främsta försvararna av försvaret. Men nu när de väl sitter i regeringen sammarbetar de med MP och V för att få till fler nedskärningar i försvaret. S har i sin tur ändrat inställning och sammarbetar med KD, FP och C för att försvara försvaret, under ledning av sossarnas egna pajas Peter Hultqvist. Och SD släpps så klart inte in i denna uppgörelse av pajasen.

Alf Svensson (KD) motiverar ett NATO-medlemskap med just detta. Dessvärre drabbas NATO-medlemmarna av värre nedskärningar i försvaret. Lyssna gärna på vad UKIP diskuterar i sina konferenser. Ständiga nedskärningar sker på Englands försvar.

Syftet är att göra länderna helt försvarslösa, och istället öka den militära närvaron i fjärran länder. Ett NATO-medlemskap skulle inte förändra läget för försvaret, tvärtom skulle det göra saker och ting värre för försvaret!

1 kommentar:

 1. Det är ganska intressant det här att KD är för detta, KD är ju gammalt pingstfolk, bland pingstfolk så råder teorin om en profetia om att EU är de antikristliga riket, dvs. de tror att Romarriket ska återuppstå.

  Man väljer då att som pingstfolk gå med i EUs vapenarm. Kan de bli blindare? De går emot sin egna tro dessa fåntrattar, och det i förhoppningen att tjäna ett par spänn på att själva slippa köpa vapen att försvara sig trots att Jesus som de påstår sig följa beordrat de att köpa sig svärd.

  Sen som du säger så skär de ner på de nationella försvaren, eller ska vi säga de skiftar finansiering från det nationella till det nationella.

  Minns du vad det står i Uppenbarelseboken om när Antikrist tar makten?

  Revelation 13:4 And they worshipped the dragon which gave power unto the beast: and they worshipped the beast, saying, Who is like unto the beast? who is able to make war with him?

  Vem kan gå i krig med Antikrist (The Beast)?
  För Antikrist när han stiger upp lär ha tagit hela världens kvarvarande väpnade styrkor i sin hand, svaret på frågan som Antikristerna ställer är givetvis Jesus Kristus, han är den som kommer besegra alla dessa styrkor, för en icke troende så låter det helt stört speciellt om de för stunden har en världsdiktator (vilket globalism är strävan efter) som kontrollerar världens arméer (utom möjligtvis Israel, kom ihåg att han kommer att förråda Israel efter den falska freden som han skapar i Mellanöstern, för tittar man på Israel så söker de hela tiden fred, något som judehatare inte håller med om men tittar man på de aktioner Israel utför så är det inte det all out war som folk yrar om, man är ju väldigt försiktiga i sin krigföring, man ringer upp fiendens familjer och säger åt de att lämna huset för om x antal minuter så kommer huset att sprängas, det är ju en väldigt hänsynsvisande form av krig men judehatare är ju som de är, vem bryr sig om vad de tycker, de ska svara för sina lögner sedan, om Israel var som de säger så skulle "Palestinierna" redan varit fördrivna från Gaza, Judéen och Samaria, det vet de också men att ha "Palestinierna" där som politiskt slagträ är mycket effektivare, fem generationer av "flyktingar", det är svart humor och mycket effektivare än att de skulle levt i ghetton i arabvärlden, iofs så kommer de i framtiden att i stort sett utplånas men man kan inte säga att de inte haft möjligheten att lämna, de har haft 55 år på sig att lämna, de tog runt 400 år innan Gud straffade Amalekiterna för deras brott och synder, den grupp som judehatarna och Bibelkritikerna ofta gråter om http://evolutionfairytale.com/forum/index.php?showtopic=659 och även http://www.commandtheraven.com/?p=1912 och http://christianthinktank.com/rbutcher1.html )

  Vidare så skulle ju ett NATO snabbt och enkelt bli en gren av en Världsarmé, faktum är att NATO ser ut som embryot till en världsarmé med tanke på att NATO springer runt och krigar åt FN, den organisation som påstår sig kämpa för fred men som hela tiden blir mer och mer krigisk. Det är också svart humor.

  SvaraRadera