måndag 14 januari 2013

SD i Orsa tar upp kampen mot EU-eliten i vargfrågan.

SD vs EU-vargen. 
SD i Orsa kommer garanterat att öka rejält efter att deras förslag, om att Orsa kommun ska vara vargfritt, i dagarna fått stort medialt uppmärksamhet på regionalnivå, då det snart är dags att ta ett beslut i frågan.

SD-förslaget har fått stort folkligt stöd i kommunen. Jägarförbundets Orsaavdelning gjorde en namninsamling till stöd för SD-förslaget där första listan var fulltecknad efter bara några minuter.

KD är det enda partiet som fortfarande inte tagit ställning. C och M är inne på samma linje som SD. Övriga partier i kommunen (FP-V-MP-S) vill alla att förslaget ska avslås. Av dessa menar sossarna i en remiss att rovdjursfrågan bör avgöras så långt ifrån kommunen som möjligt. De som bor i den vargtätaste regionen (Dalarna) är tydligen inte riktigt lämpade för detta. Enligt dem ska frågan avgöras från centralt håll i Stockholm.

"Det är Sveriges riksdag som besluter och Orsa kommun har att följa dessa beslut"... 

Faktumet är dock att det inte ens är Stockholms vargvurmare som bor så långt ifrån vargen, som ska besluta om frågan. Nej istället handlar det om människohatarna i Bryssel som varje vinter sätter press på Sverige för att helt slopa vargjakten!

Ändå så är sossarnas attityd till regionalt och lokalt självstyre något som borde skrämma väljare. Åtminstone i Orsa. Otroligt nog, så är sossarna forfarande överlägset störst i kommunen. SD-förslaget lär avslås då V+MP+S+FP innebär att majoritet av kommunen är för att Orsa ska styras ifrån Stockholm på pappret, och ifrån Bryssel i praktiken.

1 kommentar:

  1. Det är intressant att det är de mest sataniska partierna som inte vill döda rovdjur...

    Det är så symboliskt.

    Matthew 7:15 Beware of false prophets, which come to you in sheep's clothing, but inwardly they are ravening wolves.

    Hela EU är ju som en gigantisk ulv i fårakläder.

    SvaraRadera