söndag 30 december 2012

Prognos för 2013: Minskad hacktivism och ökad malware.

Sedan 2011 har Anonymous i spetsen för andra hacktivistgrupper härjat fritt mot företag, stater och privatpersoner som CIA velat rikta in sig emot. Men enligt en prognos från McAfee, ett av de största företagen för information och säkerhet på nätet, så kommer 2013 att vara början på slutet av hackergruppernas fria härjande. Istället kommer malware att ta över rollen som hacktivister tidigare haft.

McAfee anser att malware kommer att utvecklas och växa. Denna expansion skulle grunda sig på det faktum att iPads och iPhones och olika sorters smartphones skulle skapa nya inovationer även hos malware utvecklare.

McAfee anser även att hacktivist grupper som Anonymous, som de själva nämner, kommer att så småningom att försvinna helt. Dels hänger inte hacktivistgrupper med utvecklingen på samma sätt, medans malware utvecklare har ny möjligheter med den nya teknologin. Offer till hackerattacker har också blivit bättre på att försvara sig mot hacktivisternas attacker, en trend som går fortsatt starkt, då även fler lär sig om hur man själv kan försvara sig mot hackerattacker. Jämför detta med för bara några år sedan, då betydligt färre var informerade om hur de kunde försvara sig mot hacktivister.

2013 kommer att bli början på slutet för Anon och alla sina
kompisar enligt McAfees nyårs prognos. 

3 kommentarer:

 1. På tal om malware, har du sett de senaste "lagarna" i Sverige som gäller från och med nu?

  Prognos: Ny lag 1 januari 2013 kan leda till tvångsvaccination och rättsliga följder för ovaccinerade
  http://newsvoice.se/2012/12/26/prognos-ny-lag-1-januari-2013-kan-leda-till-tvangsvaccination-och-rattsliga-foljder-for-ovaccinerade/

  vidare så får vi tydligen fler som ska få "byta kön", dvs. demolera sitt kön med fler sjuka lagar:
  http://regeringen.se/content/1/c6/20/58/74/07e51691.pdf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp. Ser även att media dragit igång med lite vaccinationspropaganda också. Så mycket passande det.

   Radera
  2. Ja de kör ju även hårt på Sandy Hook massakern för att få folk även här att bli väldigt antivapen trots att vapen i händerna på fler, mattanter, städare, vaktmästare, rektorer, lärare, kuratorer och all annan personal på skolorna troligtvis hade sett enbart skytten som offer, dock så tror jag skytten istället letat efter en annan gun free zone.

   I USA kör man även hårt på att concealed carry skulle vara ineffektivt, då väljer man att blunda för vad concealed carry handlar om, när de kriminella inte vet vilka som är beväpnade överhuvudtaget där massor med hederliga människor har concealed carry så är risken överhängande att när brottslingen drar vapen så har han en beväpnad man eller kvinna bakom sig som sätter en kula i huvudet på honom, men det vet de väl om deras mål är ju förslavandet av folk därav alla korkade "lösningar". Samma visa med massinvandringen, istället för att stänga gränsen tills man löst situationen så ökar man på med världens kriminella och trashankar vilket leder till mer problem.

   Här ett par sköna bilder:
   Physics
   http://i45.tinypic.com/301pobt.jpg
   Two ways to shield yourself from a violent attack
   http://i47.tinypic.com/11abdhs.jpg
   Lessons in womanhood
   http://i47.tinypic.com/23vxpat.jpg
   Ammo is expensive
   http://i47.tinypic.com/71ps04.jpg

   Radera