tisdag 4 december 2012

Äganderätt före så kallad "fri rörlighet"!

Tino Sanandaji är som vanligt onådig mot massinvandringsivrare, oavsett om de är leninist-marxister eller om de är limousin-liberaler.

Jag ville bara göra ett snabbt inlägg för att rekommendera folk att läsa Sanandajis klockrena kritik av massinvandringen ur ett klassiskt höger-libertarianskt perspektiv, med Friedrich Hayek, Adam Smith och John Stuart Mill som grund för argumentationen.

Faktumet är, att om du är en libertarian och tror på frihet, så kan du inte samtidigt vara för massinvandring. Medborgarna i ett land har rätt att sätta stopp eller slänga ut icke-medborgare från landet. Precis som man respekterar ägenderätten, bör man inse och lika så respektera landet som ett gemensamt ägande av medborgarna, där medborgarna har rätt att bestämma hur invandringen (som på olika sätt påverkar dem) ska få se ut.

Jag upprepar det. Om du tror på frihet på riktigt, och är libertariansk på riktigt, så kan du inte vara för massinvandring. Den så kallade "fria rörligheten" tar slut där äganderätten börjar gälla. Detta gäller även det gemensamma ägandet, som i till exempel ett land. Medborgarna bör vara suveräna, lika så länder. Du har rätt att slänga ut någon utomstående från ditt privata hem, lika så har medborgarna rätt att utvisa icke-medborgare från sitt land.

Det är egentligen så sann frihet funkar. Men respekterar man inte äganderätten så som marxisterna, så kan man ha lite svårt att förstå det.

Läs Tino Sanadajis fantastiska artikel här.

5 kommentarer:

 1. Eftersom människor är skapade i Guds Avbild så är de alla suveräna och även nationerna är ju skapade av Gud:

  Gränser och gränsdragning är viktigt för Gud.
  Psalms 74:17 Thou hast set all the borders of the earth: thou hast made summer and winter.

  Acts 17:26 And hath made of one blood all nations of men for to dwell on all the face of the earth, and hath determined the times before appointed, and the bounds of their habitation;

  det gillar dock inte satanister och liknande pack, för de gillar inte Gud.

  Man kan säga att de är pro-babel, därför de är så förvirrade.

  Det är även här någonstans demokrati visar sig vara ett riktigt dåligt system, då demokratin är så sjuk att den ger rösträtt åt främlingar, med tillräcklig stor mängd främlingar så kan de rösta ut dig ur ditt egna land.
  Så hinner man inte kasta ut tillräckligt många så kommer man röstas bort.

  "Dääh demmokratiii" eller som jag kallar det idiotvälde då det är sjukt att folk som inte ens kan språket och inte förstår hur nationen fungerar ska få rösta trots att personen inte ens vet vad den håller på med, man tillåter inte folk att köra bil som inte har ett körkort men man låter folk rösta hur en nation ska gå utan att ens ha en susning om ens de mest enkla och allmäna saker fungerar, folk som tror en bankomat är en magisk låda som spottar ur sig papperspengar.
  Hade man haft röstkörkort så hade t.ex. socialdemokraterna, vpk och kanske mp varit totalt körda som partier. Tyvärr hade partier som FP med alla dess dårar växt, men att bli av eller åtminstone göra S och VPK närmast maktlösa.

  Förakt är allt jag känner inför det hela. Varför ska främlingar få vara politiker, byråkrater, militärer, poliser och ens rösta i mitt land? Det är sinnessjukt och de flesta som tänker efter håller nog med.

  SvaraRadera
 2. Jag tror ej på världen - så länge som det sedan 1800-talet pågående pyramidiska ekonomiska tänkandet och agerande styr = vanstyr den = "Vår verklighet" - för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla ländet.

  Men "simma lugnt" - för numera finns det alternativ till det pyramidiska ekonomiska tänkandet = t ex den revolutionerande definitionen att pengar är motprestation för arbete som accepteras av alla.

  Ingående i sak om vad jag menar med det HÄR.

  SvaraRadera
 3. Jag anser att det har gått utför sedan tidiga järnåldern, snart måste vi väl ändå stöta i bottendyn?

  SvaraRadera
 4. Den här personen har också bra argument i frågan om äganderätt vs. fri rörlighet.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oy4Gf0VKS_U

  SvaraRadera