fredag 15 maj 2015

Vad menar Moderaterna när de nu hotar med att fälla Löfven?

Moderaterna hotar med att fälla Löfven.
Diskussionerna inom Moderaterna kring Decemberöverenskommelsen har rasat under den kalla våren. De senaste dagarna har man samtidigt fått mycket märkliga signaler från partiledningen. Man försvarar Decemberöverenskommelsen, samtidigt som man hotar med att fälla Löfven.

Det enda tillfället som Riksdagen kommer att få till att fälla Löfven är om en månad då Regeringens vårbudget ställs mot (förmodligen) Alliansens sista gemensamma budget. Sverigedemokraterna lär med alla sannolikhet rösta på Alliansens budget i juni då de lämnat utgiftsområde 8 och 13 oförändrade, samtidigt som Regeringen nästan fördubblat just dessa utgiftsposter jämfört med budgeten som fälldes i höstas.

Efter budgetomröstningen i juni kommer samtliga oppositionspartier att presentera sina egna budgetar. Och även om SD skulle rösta på M:s budget i sista omgången, så skulle det inte räcka för att fälla Löfven.

Det är en annan strategi som Anna Kinberg Batra och Moderaterna nu hotar Löfven med. Och det är ett misstroendevotum. Löfven har fällts flera gånger i många frågor. Det viktiga för Löfven nu är att få igenom sin vårbudget. Många moderater menar att om Löfven fortsätter att bryta löften, så har han inte hållit sig till Decemberöverenskommelsen. Därmed kan Moderaterna väcka ett misstroendevotum, vilket de skulle få majoritet för i Riksdagen, med tanke på att SD redan försökt fälla Löfven den vägen.

Problemet med denna strategi är att tiden rinner ut. Inom Folkpartiet pågår det just nu en inre strid. Som mycket väl kan utveckla sig till en öppen strid om bara några månader. Jag tror att Birgitta Ohlsson är fräck nog att utmana Jan Björklund om makten inom partiet.

Med Birgitta Ohlsson som partiledare vrids FP längre ut till vänster och närmare regeringen. Frågan blir då hur intresserad Birgitta Ohlsson blir av att fälla Löfven. Då är M:s majoritet i Riksdagen för att fälla Löfven den vägen plötsligt borta.

Oavsett om M menar allvar med sitt hot, eller om de bara bluffar, så är det skarpt läge i juni då vårbudgeten ska röstas igenom. Det är egentligen då som Decemberöverenskommelsen träder i kraft.

Exp, DI.

5 kommentarer:

 1. Vill M sluta tappa folk så måste de nog fälla Blåsfisken Käbbel i Juni. Fäller de däremot inte Lögnaren Löfven så kommer tappet fortsätta.

  SvaraRadera
 2. Tycker det här är värt att nämnas också:
  http://www.di.se/artiklar/2015/5/15/ministerns-pudel-inte-rimligt-upplosa-borsbolag/

  En Justitieminister vill alltså upplösa alternativt hårt bötfälla bolag som inte har tillräckligt många feminazister i sina styrelser. Att man inte kräver att idioter avgår visar bara på hur sjukt Sverige är, en sån galning kan inte vara Justitieminister. Snacka om orättvisa när det kommer till kvotering, Johansson måste själv vara invkoterad för vem annars tycker att kvotering är bra annat än de sopor som inte klarar av att hamna någonstans på egna meriter?

  Fruktansvärt sinnessjukt förslag ffrån Morgan Johansson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var på väg att skriva om det. Tur för honom att han pudlade. Annars skulle jag ha publicerat det.

   Men jag tror att vi kommer att få höra mer från Morgan "bara 1%" Johansson.

   Radera
  2. Ja han måste bara komma på ett bättre sätt att få till sin kvoteringsplan.
   Ganska kul att de flesta kommentarer till den artikeln är riktigt arga på Morgan, han skapade sig många fiender på en gång den gamla knäppskallen.

   Det som jag alltid undrar när det kommer till dessa "eliter" vet de om att de kommer brinna i evigheten? Dvs. gör de detta för att de vet att de är tok-körda och därmed istället för att ge upp kör på ännu hårdare mot avgrunden?

   Radera
  3. De är väl Luciferianer. Och följer den Luciferianska doktrinen. De vill själva bli gudar. Det är hela poängen till deras avsky mot Herren.

   Radera