fredag 1 maj 2015

Danmark nu ett steg närmare Euron.

Danska socialistledaren, Helle Thorning-Schmidt, tillsammans med jesuittränade EU Presidenten, Herman Van Rompuy.
Danmark har nu öppet deklarerat att de vill ansluta sig till EU:s bankunion. Bankunionen är ett av många undantag som Danmark har från EU enligt Lissabonfördraget. Danmarks socialistiska Statsminister, Helle Thorning-Schmidt, deklarerade igår att Danmark har för avsikt att ingå i EU:s Bankunionen. Detta kommer enligt den danska regeringen att hjälpa Danmarks finansiella sektor på lång sikt.

Det innebär i praktiken att ECB kommer att ha större inflytande över Danmarks privata banker. Redan idag har ECB fullt inflytande över 5 500 banker över hela EU. Denna centralisering av monetär makt anser Helle Thorning-Schmidt är något positivt för den ekonomiska utvecklingen i EU. Hon har sedan 2012 kämpat hårt för att få Danmark att ingå i EU:s Bankunion.

Tidigare i år förklarade Helle Thorning-Schmidt att Danmark borde skrota den danska kronan och istället ingå i Eurozonen. Gårdagens förslag gäller inte detta men det EU-kritiska Danske Folkeparti (DFP) misstänker att detta är den nuvarande danska regeringens slutliga mål.

Beskedet från regeringen har välkomnats med öppna armar av samtliga partier i Folketinget (den danska Riksdagen) utom just DFP. Partiets ledare Kristian Thulesen-Dahl är starkt kritisk. Han ser det som ett försök från den socialistiska regeringen att närma sig Euron.

"Regeringen har i dag besluttet, at Danmark skal med i euro-landenes bankunion. Og det endda uden at spørge danskerne først i form af en folkeafstemning.
Bankunionen er naturlig for euro-landene, så man må se regeringens beslutning som endnu et skridt i retning af at forberede indførelsen af euro i Danmark.
Den danske befolkning har sagt klart NEJ tak til euroen. Endda to gange!
Det burde regeringen respektere!"
 

Den danska socialistregeringen har nu med alla sannolikhet lyckats undvika en folkomröstning i frågan. Och det gör så klart Kristian Thulesen-Dahl och hans DFP förbannade. För DFP är det uppenbart att Socialisterna försöker ansluta Danmark till Euron. Detta trots att danskarna själva röstat tydligt NEJ till Euron två gånger i rad.

Uppenbart är att Helle Thorning-Schmidt arbetat hårt för detta, och har som mål att införa Euron i Danmark. Den finansiella sektorn sägs vara orsaken. Men sanningen är den att problemet är snarare att DNB (Den danska centralbanken) har sedan tidigare infört minusräntor likt Sverige. Och dessutom får vi inte glömma att den danska kronan fortfarande är knuten till Euron. Allt detta gör att den finansiella sektorn i Danmark blir utsatt. Och värre kommer det att bli om Helle får som hon vill.

Det danskarna bör göra är att genast avsätta denna landsförrädande socialistregering innan det är för sent.

EA1, EA2, EA3, FB, P.

2 kommentarer:

  1. EU-eländet har jag ej mycket till övers för - och dom flesta politiker på riksnivå går ju industrins ärenden.

    Var blev idén av om att dom Wi väljer i första hand skall företräda oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarnas väl och ve ?

    SvaraRadera
  2. Socialist som väljer socialistprojektet EU... inte förvånad.

    Socialister luras och bedrar alltid, det slår aldrig fel, är det något man kan lita på är att en socialist kommer försöka lura en, precis som med muslimer.

    SvaraRadera