fredag 29 maj 2015

ISIS planerar attacker mot södra Israel!


1 kommentar:

 1. En del propgandister och en del konspirationsteorier försökte göra gällande att Daesh/IS är ett projekt skapat av Israel...

  I fallet konspirationsteorertikerna så har de nog aldrig sett en karta och de områden som Daesh kontrollerar, då de saknar flyg så är det lite svårt för Daesh att attackera Israel, nu verkar man dock tagit över de Salafistterrorgrupper som Egyptiska armén inte lyckats utplåna på Sinaihalvön, därav deras vilja till attacker mot södra Israel.

  Misstänker att det är Tunisiensterrorist, Benghazifalangerna och MBs terrorsektioner som gått över eller samarbetar med Daesh. Det verkar som om många av terrorgrupperna kommit på att det är effektivare att gå samman.

  De kommer inte åt Israel på något annat sätt.
  Här en relativt väl uppdaterad situationskarta:
  http://isis.liveuamap.com/

  Kan se större ut än vad det är, men det mesta av arealen är sand och ödemark. I den delen av världen så bor man längs med floderna knappt någon bor ute i öknen.
  Dvs. populationen finns längs med vägarna och floderna.

  Om ni vill följa kurdernas kamp i Norra Syrien där de var helt omringade vid Kobane vid Turkiska gränsen till att nu gått på offensiv och tagit stora dela så rekommenderas Chuck Pfarrer med sina situationskartor som oftast kommer ut en gång om dagen:
  https://twitter.com/ChuckPfarrer

  SvaraRadera