lördag 9 maj 2015

Kommer Cameron att hålla sitt ord?

UK efter valet 2015.
Folket i England, Skottland, Wales och Nordirland har nu sagt sitt. Och det blir en ren Tory ledd regering. Nu har alltså David Cameron fria händer med egen majoritet för att styra landet så som han önskar, utan att ta hänsyn till Liberaldemokraterna. 

Liberaldemokraterna gjorde en katastrofval. De rensades helt ifrån Cornwall, i sydvästra England där de tidigare var väldigt starka. De lyckades endast säkra ett mandat i London, ett i Skottland, ett i Wales, ett i östra England och 4 mandat i norra England. Och i de flesta andra valkretsar tappade de stort och hamnade i fjärde eller femte plats. Ett parti som över natten fullständigt klappade ihop. Från att ha varit landets tredje största parti, till att endast behålla 8 mandat och knappt 8% av väljarna. På morgonen beklagade sig Nick Clegg över resultatet, och sa att han skulle ta ansvar och avgå som partiledare för Liberaldemokraterna. De känner också att en tid i opposition kommer att vara nödvändigt.

Ytterligare ett parti som led stort blev Labour. De behöll sin starka ställning i London och i de traditionella bruksorterna och större städerna. Medan att Tories lyckades säkra de flesta mandaten ute på landet i främst England. Det stora tappet för Labour var i Skottland där det socialistiska EU-vänliga SNP dominerade helt. In i det sista ville SNP göra allt för att samarbeta med Labour, Liberaldemokraterna och andra mindre partier för att hålla Tories borta från makten. Men Camerons Tories lyckades samla på sig en egen majoritet, vilket gör SNP nu maktlösa, trots att de nästan vann alla mandat som de skulle kunnat vinna. 

UKIP lyckades ta sig in i Westminister för första gången vid ordinarie val. Trots att de blev överlägset landets tredje största parti med drygt 12% av rösterna, lyckades de endast knipa ett mandat. UKIP misströstar dock inte. Paul Nuttall talade för Sky News om deras 2020-strategi. UKIP gick kraftigt framåt särskilt ute på landet, i bruksorter och gamla industristäder. 

Om Nigel Farage symboliserar Tory-väljarna som gått över till UKIP, så symboliserar Paul Nuttall arbetarväljarna som gått över från Labour till UKIP. Och han är nöjd med att i traditionella städer som Sunderland och Newcastle där Labour dominerat, så har nu UKIP etablerat sig som det största utmanande partiet. 

Detta bäddar för framtida framgångar för UKIP. Intressant är att UKIP inte splittrade Tory-väljarna så mycket som medierna tidigare trodde, utan tog desto fler väljare från Labour. Uppenbart är att det engelska folket utgår från att Cameron kommer att hålla sitt löfte om att hålla en folkomröstning om EU. 

Efter en tuff vår väljer Nigel Farage att avgå som partiledare för UKIP för andra gången. Vi får se efter sommaren om han väljer att ta över partiet en tredje gång den kommande hösten. 

En annan partiledare som väljer att avgå är Ed Miliband. Efter det stora tappet i Skottland blev det i stort sött omöjligt att utmana Cameron. Skattehöjningarna, och i synnerhet fastighetsskatten sägs ha skrämt många väljare bort ifrån Milibands Labour. Ed Milibands avgång öppnar dock upp för storebror David Miliband. En Miliband med betydligt starkare band till Peter "The Prince of Darkness" Mandelson, Rothschilds, och flera Bilderbergare.

När Gordon Brown var Statsminister 2009 under Labour förvägrade han det engelska folket en folkomröstning som Labour hade lovat dem 2005. Då gick David Cameron i taket och krävde en folkomröstning om EU-frågan. Efter valet 2010 kom Cameron till makten, men det blev som bekant ingen folkomröstning. Då använde Cameron regeringskoalitionen med de EU-fanatiska Liberaldemokraterna som ursäkt.Men till sist lovade Cameron återigen en folkomröstning i EU-frågan till år 2017 om han blev återvald. 

Inte nog med att Cameron blev återvald, Cameron slipper nu ta hänsyn till Liberaldemokraterna som till varje pris ville förhindra och försvåra en EU-folkomröstning. Så nu har Cameron fria händer. 

UKIP kommer att finnas i bakgrunden och vänta på varje fyllnadsval som kan komma att bli till särskilt om besvikna Tories avgår då Cameron inte håller sitt vallöfte. 

BBC.

3 kommentarer:

 1. Oj då ska vi se vad Reinfeldts Bilderberg polare kommer göra för galenskaper med egen majoritet. Lär ju bli fortsatt massinvandring och sen kommer han skjuta på EU omröstning tills det är dags för nästa val och han säger "oj vi hade inte tid med EU val, nästa mandatperiod, rösta på mig så kör vi omröstning...".

  10 Dawah Street i Londonistan i Kalifatannien...

  för åsnan Cameron kommer ju inte att minska speciellt mycket om ens något.

  "The UK population is projected to grow by over 9 million (9.4m) in just 25 years’ time, increasing from 64 million in 2013 to 73 million by 2039. Of this increase, about two thirds is projected to be due to future migrants and their children - the equivalent of the current populations of Birmingham, Leeds, Sheffield, Bradford, Manchester, Edinburgh, Liverpool, Bristol, Cardiff, Newcastle, Belfast and Aberdeen."
  http://www.migrationwatchuk.org/

  snacka om sinnessjukt, speciellt då det rör sig om en majoritet muslimska parasiter.

  SvaraRadera
 2. Se 0:47 i klippet.

  https://www.youtube.com/watch?v=DiaTAZ4ivrE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortfarande bara snack från Bilderberg-Cameron, det är handling som gäller.

   Ungefär som hans snack om misslyckad mångkultur men som han inte gjorde i stort sett ett skit åt.
   Mycket snack på den mannen, han är knappast känd som en man av sitt ord.

   Radera