lördag 30 maj 2015

Hyperinflation i kommunistiska Venezuela.

10 000 bolivar-sedel. Nästan värdelös.
Hyperinflation slår till i det kommunistiska paradiset Venezuela. all olja i världen verkar inte hjälpa när men har en vänsterextrem penningpolitik där man uppmuntrar centralbanken till att trycka sedlar som bara den. Detta i kombination med en kommunistisk ekonomisk politik leder till den katastrof som Venezuela är idag.

Hyperinflation är nu ett faktum. Nu har landets valuta, bolivaren, nått 510% inflation! Toalettpapper och tamponger med flera varor har försvunnit från hyllorna i butikerna, samtidigt som folkets köpkraft försvagats kraftigt på kort sikt. Detta har lett till kraftfulla protester i Caracas.

Men tro inte att samma sak inte kan ske i Sverige. Med Riksbankens negativa räntor och Löfvens expansiva ekonomiska politik, så är vi på väg åt samma håll som Venezuela. Detta kommer att märkas mycket tydligare efter att bostadsbubblan spräcker.

FEE.

2 kommentarer:

 1. Det är humor att man döpt en valuta efter kommunisten Simon Bolivar.

  Sen är det humor att dessa luffare som valt kommunisterna nu protesterar mot samma skit som de valt, sedan tar de bort kommunismen en liten stund men repeterar sedan samma misstag igen och röstar kommunist igen och får samma situation :D

  Socialism måste vara en form av förbannelse för dumma människor som om och om väljer och sväljer samma gift. Som ett korkat barn som fortsätter köra upp ärtor i näsan om och om igen trots att det gjorde jätteont att ta ut ärtorna ur näsan så pular ungen upp ärtorna i näsan igen och igen. :D

  Jag förstår inte den kollektiva hjärndödhet som verkar råda, de röstar på skit och skördar skit i sin girighet efter snabba bidragspengar, vilka idioter de är.
  Sen blir de alltid jättearga när man förklarar vad som kommer ske, men aldrig en ursäkt efter fullbordat faktum.

  Förresten när spricker den bostadsbubblan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simon Bolivar var i första hand frimurare. City of London Corp. hjälpte dem med sin lilla revolution i Latinamerika.

   När bostadsbubblan spricker vet jag ej. Tror att Riksbanken kommer att hinna sänka räntan än djupare ner in i minusträsket innan den spricker.

   Sweden Report skriver lite om detta idag. Visst blir det intressant.

   http://swedenreport.org/2015/06/02/goodbye-sweden/

   Radera