fredag 15 maj 2015

Kan nazisterna bli ett verkligt hot i Sverige?

NATO-vänliga SvP lägger ner. Ändå menar etablissemanget att nazismen är ett ständigt ökande hot mot Sveriges säkerhet.
I söndags signerade Peter Wolodarski en artikel där han och hans tidning ville påminna om det ständiga hotet från nationalsocialister. Exakt samma dag kom nyheten om att SvP lägger ner. SvP är som bekant förre detta Folkfronten som bildades av samma medlemmar som la ner Nationalsocialistisk Front (NSF). Även om SvP försökt anstränga sig för att inte längre klassas som samma parti som NSF, så var partiprogrammet i princip identisk.

Efter att de hetsat svenskar till att åka ner till Ukraina för att stödja nationalsocialister i Kiev och hjälpa NATO/EU/USA i sin geoplitiska kamp mot Putin tappade de snabbt stödet. Inte nog med att de stöttade fascisterna inom Kiev-juntan. De skickade svenskar ner för att kriga. SvP var redo att offra svenskt blod för NATO:s sak.

Följer man Flashbacktråden om partiet framgår det tydligt att partiet inte ändrat inställning i Ukrainafrågan, trots deras senaste populistiska utspel i frågan. När stödet uteblev, såg de sig tvugna att lägga ner partiet.

Intressant nog har Peter Wolodarski och DN visat upp sitt fulla stöd till samma nazister i Ukraina. Och ja även svenska nazister. Lägg gärna till SVT, SR, SvD, TV4 och Expressen. Aftonbladet kan också räknas till denna lista, även om de i början var tveksamma till detta.

Aftonbladet skrev först kritiskt och problematiserade Västs stöd till fascister i Ukraina. Aftonbladet tog alltså en klassisk vänsterställning till att ifrågasätta rena fascister. Men det ställningstagande var kortvarig.

I vintras, på Folk & Försvar, i Sälen, så hade Anders Lindberg lärt sig sin läxa. SÄPO/UD hade tagit honom i örat. Inget mer kritik från Aftonbladet mot Kiev-juntan skulle ske. Lindberg var glasklar med hur Aftonbladets redaktion hade lurats av Putins propaganda, att de gick med på att kritisera nazisterna i Ukraina. Men det skulle aldrig ske igen. Aftonbladet skulle ställa sig in i ledet.

Vad som Wolodarski, DN, eller Aftonbladet än må säga så har Sverige idag inte ett nazi-problem. När nazismen var som farligast i Sverige, var när man pratade allra minst om den. På 50-talet när Tage Erlander släppte in CIA för att träna, finansiera och beväpna svenska nazister (Sveaborg), och då Erlander släppte in "roddarna" i partiet, då nazister och fascister fick höga poster inom SAP, var nazister betydligt farligare.

Etablissemanget i Sverige ser nazister i Sverige som paria. Men de ser inte på nazister i Ukraina som paria. Etablissemanget i Sverige och i väst är beredda att gulla med och stödja nazister och deras sak i Ukraina. Om etablissemanget anser att de har något att vinna på att stödja svenska nazister, så kommer de att göra det. Så sånt här kan vända, och det kan vända fort.

I Ukraina har nationalsocialister kunnat flytta fram sina positioner väldigt snabbt. Samma utveckling kan ske i Sverige. Men en sak är säker. Om nazismen skulle bli ett verkligt hot i Sverige, skulle DN, Aftonbladet och Wolodarski bli de allra sista som skulle uppmärksamma det.

Intressant nog tar Wolodarski i sin artikel upp ABB:s anläggning i Sunnansjö som en motpol till Sveriges idag enda kompromisslösa nationalsocialistiska organisation SMR (Svenska Motståndsrörelsen), som märkligt nog är på väg att skapa en egen parlamentarisk gren. Det som Wolodarski inte nämner är att Asea (gamla ABB) hade svastikan som företagslogga på 30-talet.

DN, FT, Avp.

1 kommentar:

  1. Nazisterna är ju fortfarande släkt med de andra socialisterna, de är socialistfamiljens svarta får men det är fortfarande familj...

    Samma sak med fascisterna som är en annan del av socialistfamiljen som också är att betrakta som ett svart får i sossefamiljen.

    Så inte direkt förvånande.

    SvaraRadera