tisdag 11 november 2014

Socialdemokraterna börjar avveckla svenska språket. (Newspeak).

Newspeak.
Hittade en intressant och aktuell tråd på FlashBack. Där tar man upp Svenska Akademins mycket intressanta och relevanta kritik mot Sossarnas senaste storsatsning, för att avveckla det svenska språket.

Det hela är ett led i anglifieringen av vårt språk. Men också ett sätt att fördumma de framtida generationerna i det som i George Orwells bok, 1984, kallades för Newspeak (Nyspråk).

Och Svenska Akademin använder ganska kraftiga ordalag i sin kritik av Sossarnas förslag att lägga ner Terminologicentrum. De kallar Sossarnas budgetförslag för "ett förräderi"! Och att det är "ännu en ogenomtänkt idé"!

Det är egentligen ganska enkelt. Om framtidens medborgare, inte längre har ord för att kunna uttrycka sig, kommer de aldrig att kunna formulera ett fungerande motstånd mot etablissemanget. Därför vill Sossarna detta. Dessutom, så gynnar detta globaliseringen via anglifieringen av vårt språk. Något som Sossarna välkomnar då de är landsförrädare, som sedan partiets bildande har drivits av ett förakt mot allt svenskt.

Därför har ju Svenska Akademin helt rätt i sin kritik av Socialdemokraternas vansinniga förslag. De skriver:

"Så om man önskade driva på den olyckliga utveckling som innebär att svenskan tappar mark till engelskan, skulle man knappast kunna tänka sig en bättre åtgärd än att just lägga ned det lilla Terminologicentrum. Man sätter in stöten där vårt språk är känsligast: uppkomsten av nya tekniska termer."

"För alla som hoppats att en ny regering också skulle innebära en ny och vitaliserad kultur- och språkpolitik har de senaste veckorna varit en prövning. Först uppmärksammades det klumpiga, kortsiktiga och historielösa beslutet att lägga ned de tre Medelhavsinstituten, sedan att regeringen på lika usla grunder avsåg att dra in stödet till all svenskundervisning i utlandet – ett dråpslag.

Ja, Sossarna har som avsikt, att på lång sikt, avveckla det svenska språket. Detta är ett viktigt steg i den riktningen. Och kritiken mot detta är helt berättigad. Ytterligare en anledning till att fälla Sossarnas budget den 3:e december.

DN, DI, FB.

6 kommentarer:

 1. Bara titta på den skola som Socialdemokratin skapat så är det ganska uppenbart vad de håller på med.

  Idiocracy är i full blom och sosseriet har alltid tjänat på urkorkade väljare, delvis varför man tar in IQ-Fiskmås från Somalia, Irak, Turkiet med flera muslimska IQ-Fiskmås nationer.

  Sen att Sosseledningen lyckats bli nästan lika korkade som sitt valboskap det tackar Wallenbergare och andra för, då de är så mycket lättare att styra dit de vill.

  Låt oss ta en till selfie MHV ;) Twitteristas! No Pasaran! :P

  SvaraRadera
 2. Twitter och SMS är för övrigt tecken på att fördumningen sker med stormsteg.
  Därför är det lite förvånande att Youtube tillåter långa kommentarer numera och även länkar, tidigare var det ju Twitterformat på kommentarerna.

  Ayn Rand kvinnan är i farten igen:
  Annie Lööf vill förbjuda SD fälla regeringen
  http://www.friatider.se/annie-l-f-vill-f-rbjuda-sd-f-lla-regeringen

  SD ska givetvis fälla Regeringen, det är det enda rätta, om Allahiansen inte vore såna landsförrädare så skulle de också arbeta för att fälla Regeringen.

  För övrigt fick vi nu svart på vitt att Carl Bildt alltid varit en kryptokommunist:
  Carl Bildt får jobb på Soros tankesmedja
  http://www.friatider.se/carl-bildt-f-r-jobb-p-soros-tankesmedja

  Carl Bildt är mannen som mördade Moderaterna.

  SvaraRadera
 3. Hahaha vilka dårar:
  Domkyrka kläs med HBTQ-symboler
  http://www.friatider.se/domkyrka-kl-s-med-hbtq-symboler

  dock inte förvånande att idoldyrkande Luderaner gör något liknande, allt sedan Martin Luder så har de bara varit en reformerad (eller remixad för att använda nyspråk) variant av den Katolska bög och pedofilkyrkan.

  SvaraRadera
 4. Skulle nog ändå säga att Moderaterna är minst lika skyldiga som sossarna till anglifieringsagendan och dess mörka syften. Det gick ju knappt en vecka mellan Carl Bildts resor till Washington för att slicka sina herrar stövlar ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de heter ju inte Sjupartiet för inte :D

   7 armar på samma bläckfisk, 7 huvuden på samma hydra.
   Den herre Sjupartierna har är ingen annan än Satan, allt annat är bara chefer på mellannivå.

   Radera
 5. Det sjuka här är att Sverige har enligt lag en skyldighet att värna om det svenska språket. Ändå anser regeringen att det är legitimt att sabotera det egna språket.

  Förfärligt är vad det är!

  SvaraRadera