onsdag 19 november 2014

Bank of Japan hjälper Dollarn dölja sitt QE och utsätter pensionerna för bankmaffiornas härjningar.

Japanernas pensionspengar kommer att gå direkt till JPMorgan och Goldman Sachs.
På måndagen "chockade" Japan med nyheten om att landet återigen slängs rakt in i recessionen, som de hävdade att de var på väg ur. Men det finns två viktiga element som inte framkom så tydligt när Japans Premiärminister, Shinzo Abe, skulle uttala sig om läget.

1. Är att Bank of Japan (BOJ) hjälper The FED i USA, dölja sin QE3 i och med BOJ:s vansinniga obegränsad QE! Detta öppnar upp för The FED att lansera QE4, precis som Peter Schiff sa skulle ske. Detta innebär i princip att The FED helt enkelt förlänger Dollarns slutliga krasch, ytterligare!

2. Och att BOJ nu öppnar upp för bankmaffiorna (Goldman Sachs och JPMorgan) att härja fritt med japanernas pensionspengar. (Och då har vi inte ens talat om hur de extremt låga räntorna från BOJ kommer att innebära nya rekord-fallskärmar för bankmaffiorna). Yoshito Sakakibara från JPMorgan sa sig vara "chockad" över de tråkiga nyheterna om att landet nu åter slängs in i recession.

Det enda som Premiärministern Shinzo Abe hade att säga, var att han skulle dra tillbaka sin höjning av momsen, som var planerad till årsskiftet. I övrigt sade Abe sig vara chockad över nyheten.

Så plundringen av Japan sker nu med BOJ:s välsignelse. Premiärministern Abe är uppenbarligen maktlös och dessutom blåst. I synnerhet då han börjar att klaga på vädret, när han får frågan om varför konsumtionen stagnerat, trots kraftiga stimulansåtgärder från BOJ. Sanningen är att japanerna har precis som svenskarna redan maxat ut sin konsumtionskapacitet. Det är redan kört. Så nu ska JPMorgan och Goldman Sachs passa på och få sitt, innan butiken stänger.

Tokyo Twist, kallas BOJ:s operation, att försöka sänka Yen och bestraffa japanernas köpkraft ytterligare.
ZH1, ZH2, CNBC, Silver-D.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar