fredag 28 november 2014

Holland hemlighetsstämplar känsliga uppgifter om MH17.

MH17.
Holland har inte helt oväntat, valt att lägga locket på gällande granskningen av vad som hände med MH17-flyget. Detta skriver den holländska tidningen, Elsevier, om.

Det finns alltså känsliga detaljer som inte kommer att publiceras från granskningen, bland de 16 dokument gällande MH17. Elsevier gjorde en ansökan under Freedom of Information Act för att få fram uppgifterna från de 16 dokumenten. De ska dock inte få några uppgifter då Hollands justitiedepartement valt att hemlighetsstämpla dokumenten.

De länder som ingår i JIT (Joint Investigation Team) granskningsteamet, är Holland, Ukraina, Australien och Belgien. Många frågar sig varför Belgien finns med. Uppenbart är att de representerar NATO. Ryssland som är en av de anklagade får dock inte vara med i JIT. Nu protesterar även Malaysia som gärna vill vara med.

Anledningen som Holland anger för att inte offentliggöra de hemlighetsstämplade dokumenten är på grund av känsliga uppgifter. De fyra JIT-länderna som ingår i granskningsteamet har kommit överens om att om bara en av parterna anser att man ska hemlighetsstämpla dokumenten, så ska man göra så.

Till tidningen Malaysia Today säger en holländsk medborgare, Jan Fluitketel:

"Hur kan Ukraina, som är en av de anklagade parterna, få ett sådant erbjudande?"

Hollands justitiedepartementet anser dock att de internationella relationerna inom JIT är mycket viktigare än att offentliggöra uppgifterna. Därför är det Holland och inte Ukraina själva som valt att lägga locket på.

Uppgifterna stämmer även bra överens med spekulationerna, om att Holland skulle ha fått delar av sitt guld tillbaka för att aktivt lägga locket på, gällande granskningen i fallet MH17. Alltså kommer de drabbade holländska medborgarna förmodligen aldrig få veta vad som hände deras nära och kära i MH17, då deras egen regering självmant valt att lägga locket på. 

RT.

3 kommentarer:

 1. Efter att man sett kulhålen i cockpitplåten så är det enbart de ukrainska jaktplanen som kan ha skjutit ner MH17. Vilket innebär att USA-juntan i Kiev är ansvariga för nedskjutningen av MH17. Otroligt att NATO-länder helt kontrollerar undersökningen och att Ukraina får vara med och att Malaysia inte får vara med. Hur skall någon kunna lite på denna undersökning, speciellt när delar hemligstämplas. Otroligt.

  SvaraRadera
 2. Man köpte alltså Nederländernas tystnad med det där guldet för varför skulle man tysta ner orsakerna till detta? En utredning där man tystar ned vad man kommit fram till för att resultatet inte var vad man ville ett det skulle vara, låter ju som evolutionslärans förespråkare som tystar ner bevisen för en ung planet:
  http://youngearth.com/

  hur många har ens hört talas om ens 10% av de bevisen? "Millions of years..." Pfffttt...

  SvaraRadera
 3. Än värre är att mycket tyder på att guldet som Holland fått, är egentligen Ukrainas guld som USA snott via Kiev-juntan.

  Ukrainska folket måste inse att Kiev-juntan är ett gäng landsförrädare som inte vill sitt folks bästa.

  SvaraRadera