onsdag 12 november 2014

Ny kampanj för att stödja JA-sidan i Schweiziska valet om en återgång till Guldmyntfoten.Ny kampanj från Lampoon The System, till stöd för JA-sidan i valet om en återgång till Guldmyntfoten i Schweiz, den 30:e november.

11 kommentarer:

 1. Vad är motivet till att inte ha sitt egna guld i sitt egna land? Varför skulle man vilja låta någon annan ta hand om det?

  Verkar ju helt absurt att låta guldet vara i något annat land, när man förr eller senare hamnar i luven med det landet så kan man ju se sig i arslet efter guldet.

  Hela guldgrejen känns som när man lånar ut böcker till folk, man får aldrig tillbaks böckerna.

  SvaraRadera
 2. Det enkla svaret är att den internationella bankmaffian manipulerat så att många länder (Sverige också) lämnat ifrån sig sina guldreserver. Patetiska förklaringar såsom "det är billigare att förvara det utomlands", eller "det ligger säkrare där", brukar anges som skäl. Väl i deras händer, så kan dom hålla priset på guld lågt, eftersom det ser ut som det finns ett överskott på guld. Alltså, guld som finns att köpa är andra länders guldreserv, stulet!
  Bankirmaffian vill på alla sätt få folk att inte omvandla sin värdelösa digitalvaluta till guld då folk skulle se att guldpriset stiger, för då spricker hela deras bedrägeri.
  Det kommer att spricka ändå, så köp guld, eller ännu hellre silver för det kommer att stiga mest :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dvs. nyckelpersonerna har mutats till att skicka iväg det fysiska guldet.

   Vet man vilka det är i Sverige som varit med i detta bedrägeri att stjäla vårt gemensamma guld?

   Radera
  2. Här är info om hur vår guldreserv lurats av oss. Onekligen intressant skriftväxling med representant ifrån vår förrädar-riksbank om hur man svamlar och inte svarar. Speciellt inlägget nära slutet där icke-svaren demaskeras totalt!
   https://www.libertysilver.se/forum/thread/1207/1

   Sedan en länk om en viss persons (Harry Flam) utredning om att vi skall slopa hela guldreserven (för då slipper man omaket att redovisa att den stulits!)
   https://www.libertysilver.se/kc/article?id=139

   Sedan en länk till hur dom svindlat bort en mycket större guldreserv, den nuvarande Tyska!
   https://www.libertysilver.se/forum/thread/1407/1
   Tredje gången således, som man robbat Tyskland på deras guld i modern tid.

   Radera
  3. Det där var tmf skrämmande läsning!

   Tack för tipset!

   Radera
 3. Det hela tog fart med kalla kriget. Nazi-guldet for lite överallt, som bekant. Så man ville "säkra" sina tillgångar någon annanstans. Detta skedde i stort sätt på alla fronter, och Kalla Kriget användes som den främsta ursäkten.

  Mycket av guldet hamnade i USA. Men det försvann efter oljekrisen på 70-talet. Det sägs att lejonparten av guldet nu hamnat i Schweiz och hålls hos BIS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Begreppet som du kallar för ”Nazi-guld” är besynnerligt.
   Vad är det?
   Om en känd rånare, typ Clark Olofsson rånar en bank, typ Handelsbanken, på dess guld, så kallas väl inte det guldet för Clark-guld, utan för Handelsbanksguldet.
   Är det guld ifrån judar? Om så, så skall det ju heta judeguld. Men det låter ju lite illa hos de politiskt korrekta, så då döps det om till Nazi-guld, så man inte skall fatta vems det egentligen var.
   Är det guld som tyskarna tagit ifrån andra, typ polacker, så skall det ju betecknas som så.
   Är det guld som tyskarna tjänat ihop på samma sätt som vi svenskar tjänat ihop vår guldreserv, (som vi inte längre har)? Då är det ju stulet tyskt guld!
   Stulet tyskt guld var det iallafall när man robbade Tyskland efter första världskriget in på bara benen. Det stulna guldet kallas väl inte för tyskguld, utan för ”skadestånd”, och på så sätt är det tydligen rättfärdigat.
   Segrarna skriver historien!

   Radera
  2. Ja, i första hand var det ju judarnas guld till största delen som Nazisterna beslagtog. Så kanske "judeguld" passar. Men ingen skulle ju förstå vad jag menar. Då skulle jag behöva förklara det.

   Sen var det så klart inte bara judarnas guld, men för det mesta var det det. Sen innan krigets slut forslade man bort guldet åt alla möjliga håll.

   Men nu ska det till slut ha hamnat tillbaka hos samma nazister som såg till att finansiera Hitler, nämligen BIS. "Allt gott, slutet gott".

   Radera
 4. Ok, då blir det en käftsmäll nu den 20onde, i England. Detta är dynamit! Och det sker i direktsändning.
  https://www.youtube.com/watch?v=QjR6xRN0PjY#t=60

  Hur skall dom mygla sig ur detta?
  När kommer deras köpta politiker att bli nervösa över att folk börjar fatta att även politikerna är deras fiender?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer väl att gå till ungefär som deras debatt om Bilderberg. De kom fram till inget och man blev inte särskilt klokare av den debatten.

   Sen att det är Mark Carney och Nick Clegg som kommer att leda debatten bör också ses som oroväckande.

   Men kanske något vettigt kommer fram av detta. Ska kolla upp det.

   Radera