onsdag 4 december 2013

Nu kan Staten beslagta dina barn innan de hunnit ur livmodern!

Ett uppmärksammat fall från i våras. 
OFÄRDSSTATEN. Det stormar i England nu då det avslöjats att myndigheter såg till att söva ner en gravid italiensk kvinna för att genomföra ett kejsarsnitt. Så kunde de beslagta fostret från kvinnan som de ansåg skulle vara en olämplig mamma.

Det handlar om en hemlig domstol som upprättades av de socialdemokratiska Labourregeringen 2007. Vanliga domstolar, politiker eller ens myndighetspersonal kan få tillgång till uppgifterna som denna hemliga domstol har. Den här typen av verksamhet har de sysslat med sedan hösten 2007 i England, där de beslagtagit barn från deras föräldrar.

Men för första gången skedde detta med en utländsk medborgare. Den italienska kvinnan hade inte begått några brottsliga handlingar. Hon var i England för att hon skulle börja jobba. Men eftersom hon var tvungen att ta mediciner för en sjukdom ansåg denna hemliga domstol att det var i deras rätt att beslagta fostret direkt från kvinnans livmoder, innan hon hunnit föda barnet. Att Staten ingriper på det här sättet bör också ses som unikt.

Kvinnan har sen tidigare två barn. Och eftersom hon har denna sjukdom kan hon inte ta hand om dem. Det är istället barnens morföräldrar som har hand om dem. Nu har dock domstolen förbjudit myndigheter från att skicka den nu 15 månader gamla bebisen till Italien. Kvinnan får inte ens träffa sitt barn. Den ska istället adopteras till en familj med ingen relation till den italienska kvinnan.Tidigare i år, i ett uppmärksammat fall, bestämde den hemliga domstolen sig för att sätta Wanda Maddocks i fängelse för att ha försökt hämta hem sin far från älderomsorgen för att hon skulle kunna ta hand om honom hemma istället. Hon fick sitta i fängelse i fem månader utan någon rättsprocess, och även utan att veta varför hon blev fängslad.

Jämfört med det, så är så klart det här senaste fallet extraordinär. Dels för att den italienska kvinnan inte ens hann föda barnet innan den plockades bort av myndigheterna. Men också för att hon var inte en engelsk medborgare. Kanske även svenska kvinnor ska akta sig från att sätta sin fot i England om de är gravida.

Nu vädjar kvinnan till brittiska myndigheter att inte adoptera bort sitt barn till främmande. Hon har fått allmänhetens stöd, och även politiker har reagerat starkt och kommer att ta upp fallet i Parlamentet.

Ett annat uppmärksammat fall, där denna hemliga domstol beslagtaigt barn, är den med Nigel Cooper. En engelsman som arbetat för NATO i Belgien. I följande intervju berättar han om hela processen.BBC, Daily Mail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar