lördag 28 december 2013

Stor splittring inom den engelska regeringen.

Den första januari kommer folk från Rumänien och Bulgarien, främst zigenare, att strömma in till England och utnyttja landets statligt finansierade förmåner och tjänster. Detta har skapat en stor debatt i England om invandring och EU:s vara eller icke-vara.

Sedan valet 2010 så styrs England av en koalitionsregering mellan Tories och Lib-Dems. Och i just dessa frågor finns en stor splittring inom koalitionen, som nu riskerar att rasera regeringssamarbetet. Koalitionen har varit skakig i vid många tillfällen under mandatperioden, men aldrig tidigare har konflikterna varit så intensiva som nu. Tories-ledaren har kritiserat mångkulturen, massinvandringen och EU. Något som fått Lib-Dems att gå i taket vid flera tillfällen.

Nu när zigenare gjort sig redo för att ta sig till England vid årsskiftet, så har Cameron försökt ta initiativ för att avvärja invansionen, men han får kritik från Institute for Public Policy Research (IPPR) som menar att Tories agerat "i panik". IPPR vill istället att England ska satsa på utökade ugifter för nya bostäder, skolor, tolkar, poliser och andra insatser för att hjälpa migranterna välkomna i England.

Tories får så klart även skarpare kritik och på bredare front från Lib-Dems med Vince Cable i spetsen. Tories föreslog bland annat ett tak för invandringen på 75 000 PUT per år. Ledaren för Lib-Dems, Nick Clegg, tog kraftigt avstånd från den typen av begränsningar mot den "fria rörligheten". Vince Cable passade på att jämföra David Cameron med patrioten Enoch Powell. Han la till att Tories böjer sig för opinionstrycket från UKIP. Nu har många Tory-politiker krävt Vince Cables avgång från sin post som finansminister.

Läget inom koalitionen beskrivs nu som ansträngd. Lib-Dems lovar att driva den mest EU-vänliga kampanjen under nästa års EU-val. Skatteministern, Danny Alexander, tillhörande Lib-Dems, är också kritisk till Tories löfte om att ordna ett val för att eventuellt lämna EU, om de vinner valet och får ett förnyat förtroende under en mandatperiod till.

BBC, Telegraph.

1 kommentar:

  1. Samma sorts dårar som börjar gråta för att de inte får komma in i himlen.
    "Gud är elak för han släpper inte in oss, tänk på den fria rörligheten"
    IPPR är det något George Soros finansierat institut?

    Diskriminera och separera mera är mitt motto i denna förryckta tid, endast en galning försöker fylla sin samhällskropp med skadliga element, lite som att dricka gift med flit.

    SvaraRadera