tisdag 24 december 2013

Socialistisk bankman går direkt från ECB till den nya tyska regeringen.

Jörg Asmussen går över från ECB till den nya tyska regeringen. 
Den socialistiske bankmannen, Jörg Asmussen, går nu direkt över från ECB:s maffiaråd direkt över till den nya tyska blocköverskridande regeringen mellan CDU och SPD. I den nya regeringen kommer Asmussen att få ta över rollen som arbetsmarknadsminister.

Asmussen har en lång bakgrund som lojal SPD-medlem och socialistisk ideolog inom bankväsendet. Hur han kommer att påverka den positiva arbetsmarknaden i Tyskland återstår att se. Men med tanke på hur ECB har skött Euro-zonen, måste det här ses som dåliga nyheter för tyskarna.

Asmussen har även länge varit nära vän och arbetat intensivt ihop med Mario Draghi som nu tagit kommandot över Italiens ekonomi. Bara det borde sprida skräck bland tyskarna.

Återstår att se vad denna breda koalitionsregering kommer att erbjuda tyskarna, och hur mycket Merkel fått kompromissa med de mer råa socialisterna.

Bloomberg.

1 kommentar:

  1. Om man vill krossa ekonomin så måste detta vara ett klockrent val.
    Funkar ju inte att ha ett starkt Tyskland som ekonomisk motor för Europa om man vill krasha systemet, ett Tyskland som går starkt trots att man har en jävla massa tredje världen muslimer och liknande snyltande hedningar som tynger ner ekonomin.

    Kasta in en sosse och ekonomin går kräftgång genom konstiga regleringar och förbud.

    SvaraRadera