måndag 22 juli 2013

Globalist beklagar sig över att vi inte skickar mer vapen till al-Qaida.

Olle Schmidt (FP). 
Bläddrar man igenom gårdagens SvD, så finner man stora rubriker med texten "Historien lär dömma oss hårt för Syrien". Och jag tänkte att, jag kunde bara hålla med. Vår inblandning i mellanöstern som sparkade igång den så kallade "arabiska våren" har varit en katastrof för befolkningen där. Det har lett till ett blodbad särskillt riktad mot religiösa minoriteter, i synnerhet där islamistiska extremister tagit över.

Vad gäller Syrien, så är vi med och finansierar al-Qaida via EU. Detta är alltså en stor skam. Men läser man artikeln, inser man ganska snabbt att författaren hade något helt annat i åtanke. Författaren är den vänsterliberale Olle Schmidt tillhörande Folkpartiet och ALDE inom EU-parlamentet, invald med totalt 11 708 kryss.

Schmidt beklagade sig inte över våldet i sig. Förvisso beklagar han sig över att våldet i Syrien fortsätter, men hans egentliga syfte framgår tydligt att han önskar sig att EU och väst skulle ha varit mer aggressiva mot Assad och skyndat störtandet av hans regering. Enligt honom skulle Sverige inte ha röstat emot att häva blockaden. Schmidt vill ju se till att vi genom EU ska kunna skicka pengar till al-Qaida i Syrien för att störta Assad.

Nu säger Schmidt inte rakt ut "al-Qaida", men för de som är någorlunda informerade, så är det uppenbart att det handlar om det. Och jag tror knappast att Schmidt är så korkad att han inte känner till detta. Hur som helst, så har 11 708 svenskar något att fundera över.

PS: 

Folk har mejlat mig och undrat varför jag inte hugger ner Carl Bildt då han skyddar USA från EU:s granskning av NSA. Jag tror att svaret på den frågan börjar bli uppenbar. Bildt röstade emot hävandet av embargot (mot Syrien) och även emot granskningen av NSA. Det finns så klart olika falanger även bland globalister. Och Bildt hör till Obamas falang. Den falangen är mer försiktig till den "arabiska våren" och inblandningen i Syrien.  Å andra sidan har vi de som vill trycka på för en fortsatt utveckling enligt CIA:s "arabiska vår". Olle Schmidt och John McCain är exempel på detta. Så det är inte så konstigt att Schmidt nu angriper Bildt. Bildt röstar även emot granskningen av NSA för att inte öka trycket på Obama för att på ett oförsiktigt sätt ta sig in i Syrien. 

1 kommentar: