söndag 7 juli 2013

IMF sänkte Muslimska Brödarskapet - Ny globalist att ta över Egypten?

Mohammed El Baradei. 
Det är oklart vad som sker i Egypten. Vissa uppgifter säger att Bilderberg-agenten och CFR favoriten Mohammed El Baradei ska ersätta Morsi som Premiär Minister i Egypten. Andra uppgifter har dock förnekat detta. Återstår att se hur det blir med detta.

Men det är intressant att vi har två tydliga falanger som format sig i Egypten. Å ena sidan har vi CIA och Bilderberg kontrollerade falangen, de liberala, som leds av El Baradei och militären (med flera sekulära/liberaler) å ena sidan, och å andra sidan det MI6 och Nazi SS kontrollerade Muslimska Brödarskapet (med flera salafister och sunni-islamister).

Nu har den ena falangen lyckats utmanövrera den andra med hjälp av inga mindre än IMF. Den här gången får dock Muslimska Brödarskapet skylla sig själva. De öppnade upp sig till IMF och lät dem våldta nationen. Bara det gav förutsättningarna för stora protester.

Det hela kullminerade i ett möte som Morsi själv detog i. Där samlades en del salafister och extremistiska islamister tillsammans med Muslimska Brödarskapet, där de krävde att Egypten skulle skicka trupper till Syrien för att störta Assad.

Militären tog inte emot dessa krav med särskillt mycket entusiasm. Istället krävde de ett ultimatum, där de gärna ville se Morsi komma överens med oppositionen. Militären påpekade dessutom att deras uppgift var endast att beskydda Egypten, och alltså inte delta i utländska räder.

Muslimska Brödarskapet, tillsammans med övriga extrema islamister, krävde dock en egyptisk jihad, ett heligt krig mot alla shiiter och deras agenter i Syrien. Två veckor senare avsattes Mohammed Morsi av militären.

Folkets protester var dock legitima. Priset på bensin hade fördubblats samtidigt som en ny moms hade införts tillsammans med en ny skatt på momsen. IMF gjorde allting värre och Morsis krav på en militär insats i Syrien blev droppen som fick bägaren att rinna över.

Muslimska Brödarskapet har sabbat bort en stor möjlighet att kunna påverka hela området. De lovade förbättringar, nu blev det inte så. Och de kommer att förknippas med den usla ekonomin. Men de är fortfarande landets största politiska kraft, även om de kanske tappat några anhängare. Och risken är att de även kan ses som politiska martyrer som straffas av militären.

1 kommentar:

  1. Nu jublar kristna men islamistvåldet fortsätter, se på http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/07/10/Nu-jublar-kristna/ och http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/07/10/-men-islamistvaldet-fortsatter/

    SvaraRadera