tisdag 28 april 2015

Nytt team av PK-"vetenskapsmän" ska utreda frågetecken som uppstått kring manipulerad data som överdrev klimathotet.Efter några skarpa artiklar i vintras, hos The Telegraph, där man avslöjat hur temperaturdata manipulerats vid klimatforskningsinstitut, så har nu detta lett till en reaktion. Publikationerna avslöjade att de senaste årens överdrifter om "den varmaste våren i mannaminne" för 2014 (och återigen i år) alla kom från samma institut som hade manipulerat datan. Denna information kom främst från amerikanska NOAA (National Ocianic Atmospheric Administration).

Men två andra institut hade helt olika siffror och data inte minst vad gäller temperaturen. RSS (Remote Sensing Systems) och Universitetet i Alabama. Den brittiska tidningen kunde sedan snabbt avslöja att NOAA hade faktiskt "justerat" siffrorna (temperaturen) uppåt ett 3,000-tals gånger på olika geografiska punkter där institutionen mätt temperaturen. Därför stämde inte siffrorna. Och det är egentligen därifrån förra årets överdrivna rapporter om "klimathotet" och de "kraftiga temperaturhöjningar" fick stor spridning i media världen över.

Men detta visade sig vara helt felaktigt. Tidningens avslöjanden drog till sig så pass mycket uppmärksamhet att klimatalarmister nu tillsatt ett team med politiskt korrekta "vetenskapsmän" (som alla är varma anhängare av klimathotsteorin) att undersöka saken, och se om tidningens anklagelser/avslöjanden verkligen stämmer.

Uppenbart är att de kommer att gå på den politiskt korrekta linjen. Men vi kan se detta som en liten seger, att de numera tvingas förhålla sig till den växande oppositionen till klimatbluffen.

Under tiden har detta så klart inte uppmärksammats i Sverige. Här maler man på som vanligt, med förberedelser inför klimatmötet i Paris senare i år.

The Telegraph.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar