torsdag 30 april 2015

ISIS siktar nu in sig mot Tunisien.

ISIS vill expandera in i Tunisien.
Igår skrev jag om Maersk Tigris skeppet, som enligt vissa uppgifter misstänktes ha haft ISIS krigare ombord på väg mot Jemen för att understödja al-Qaida. KSA verkar vara en nyckelpart i det hela, då Maersk Tigris befunnit sig i den saudiska kusten tidigare. Det är en enklare väg för ISIS-krigare att ta, än att ta sig igenom hela KSA bara för att möta de shiitiska rebellerna i norra Jemen.

Men även kring Röda Havet verkar ISIS krigare kunna smugglas vidare till Egypten, där de uppenbart har en nära relation till Muslimska Brödraskapet (MB). MB ser i sin tur till att forsla dem vidare till det kaotiska Libyen, där ISIS nu börjat etablera sig.

Men detta duger inte för ISIS. De har haft ett uttalat mål att skicka terrorister bland alla flyktingar som försöker ta sig över Medelhavet till EU. Förutsättningarna är svåra från Lybien. Så nu planerar ISIS att expandera vidare västerut. Mot Tunisien.

Tunisien ligger betydligt närmare EU än Libyen. Och det är därför ISIS nu börjat rikta blickarna västerut. Förra månaden utförde ISIS en terrorattack mot ett museum i Tunisien. Så det är uppenbart att ISIS redan har sina agenter på plats i Tunisien.

Skulle ISIS lyckas med att ta över, även Tunisien, blir det betydligt svårare för EU:s gränskontroll, Frontex, att plocka alla båtar som lär strömma in från Tunisien, fullastade med ISIS-krigare.

The Daily Beast.

1 kommentar:

  1. När marinen inte sköter sin uppgift att sänka fientliga fartyg så blir det så här, hade man vänt eller sänkt de första båtarna så hade denna situation inte ens existerat. Hade man sedan undvikit att transportera de till fastlandet och istället transporterat de tillbaka till Tunisien, Libyen osv. och där sänkt båtarna efter att de kastat idioterna i landet igen så hade situationen inte heller uppstått.

    Att man inte har dödsstraff för människosmuggling är en annan orsak till att de försöker. Att man även erbjuder asyl och medborgarskap till dessa kriminella (de är alla kriminella då de illegalt tar sig in i Europa) och belönar denna kriminalitet är ännu en orsak.

    Det skulle inte vara svårt att stoppa detta, bestraffa inte belöna. Det gjorde man förr och då hade man ingen massinvandring. Det hela är så patetiskt, så många veka ateisttöntar i Europa som förstört hela kontinenten, jävla pack.

    SvaraRadera