onsdag 1 april 2015

Omfattande militära övningar runt om i hela västvärlden!

I NATO-länder runt om i världen pågår det just nu omfattande militära övningar, och även planer på än större militära övningar. NATO är främst aktiv i östra delarna av EU (Estland, Litauen, Lettland, Polen och Tjeckien). I det sistnämnda landet har övningarna skapat stora protester bland civilbefolkningen som upplever USA:s styrkor på plats likt Sovjets styrkor från kalla krigets tid. 

Amerikanska styrkor över i Tjeckien.

I England utför man just nu sin största militära övning i luften på 30 år!

I USA förbereder sig militären inför JADE HELM 15, en stor militär operation som sträcker sig över delstaterna i sydvästra USA (Texas, Arizona, New Mexico, Utah, Colorado, Nevada och Kalifornien).

JADE HELM 15.

Men redan nu har massiva militära övningar påbörjat i Florida. I Fort Lauderdale opererar nu den amerikanska militären öppet kring civila områden med väpnade trupper och helikoptrar under natten. 

Det intressanta med dessa övningar är att de verkar inte vara riktade som övningar för krig mot Ryssland. Utan snarare övningar för krig mot den civila befolkningen. Så väl amerikanska som tjeckiska medborgare får i alla fall samma intryck. 

2 kommentarer:

 1. Och glöm inte flygövningen över Baltikum som Sverige var med i.
  Då när Ryssen skickade upp två av sin överljudsbombplan för kärnvapen med tillhörande jaktflyg som skydd för att visa att man är redo att dra atombomber på EU om de får för sig att starta krig.

  Och uppkommande övning 25:e Maj till 4:e Juni:
  Världens största internationella militära flygövning 2015 utspelas i Sverige – Ryssland är fienden
  http://newsvoice.se/2015/03/14/varldens-storsta-internationella-militara-flygovning-2015-utspelas-i-sverige-ryssland-ar-fienden/

  världens största dessutom...

  SvaraRadera
 2. Lie OT men relevant. USAs ursprungliga ide om ett bra försvar
  https://www.youtube.com/watch?v=diz-8FzHOLM

  SvaraRadera