torsdag 30 april 2015

Kriminella fackfascister redo att krossa småföretagare i Linköping.

Fackfascister ställer gärna upp på bild.
Förra året tog syskonparet Mehdi över Ingeborgs Bageri i Linköping. Med det ärvde de även en konflikt med LO:s fackförbund Livs. Utöver syskonparet så fanns det bara en anställd på Ingeborgs. Och den personen var alltså fackansluten. Mehdiparet gav den anställda samma lön som förra chefen, en lön på 114 kronor i timmen. Men för facket var detta för lite. Och de krävde 131 kronor i timmen. 

Ingeborgs nya chefer hade så klart inte råd med det. De hade precis startat eget då de tyckte det var svårt att finna jobb i Linköping. Det första de gjorde när de tog över Ingeborgs var att stänga ner bageriet i tre månader för att städa och renovera. Allt detta kostade så klart pengar. Pengar som gick förlorade. Självklart skulle de inte ha råd med att betala någon 131 kronor i timmen. Men det var så klart inget som facket skulle ta hänsyn till. 

De ledande fackfascisterna med Lena Persson från Livs i spetsen.
I början av året så inledde Livs sina trakasserier mot Ingeborgs. Först handlade det om hotfulla telefonsamtal från oregistrerade nummer. Och rena maffiametoder där de hotade Mehdiparet med ett blockad mot Ingeborgs. Efter en diskussion med facket, berättade Livs för Ingeborgs att de inte hade råd att inför media förlora en strid. Därför ville de att Ingeborgs skulle skriva på ett kontrakt för att sedan låta den anställda gå. Med en medlare lyckades de lura Mehdiparet in i det hela. Efter att de varslat den anställda, kunde Livs springa till media. Facket fick alltså en anledning till att offentliggöra konflikten. Och först när de kunde fösa fram sin narrativ släppte man fram de lokala medierna med Corren i spetsen förra månaden (mars). Detta trots att blockaden redan verkställts sedan tidigare, och många lokala figurer uppmärksammat händelsen. Blockaden var bara ett sätt att tvinga Mehdiparet till förhandlingsbordet där de blev lurade.

Blockaden innebar bland annat att man skulle blockera råvaror från att få komma till Ingeborgs. När de väl satt i gång processen passade även på att trakassera kunderna. Och trots att den anställda själv bad dem att sluta, så fortsatte de ändå med sina maffiametoder. 

Blockaden och konflikten fortsatte att eskalera tills dess att det hela hamnade i tingsrätten. Och i början av april kom beskedet att bageriet tvingades till att skriva på avtalet med fackförbundet Livs. Men detta blev dock inte slutet på konflikten. Den anställda hann få sig en ny anställning. Förra veckan var hennes sista dag. Men konflikten med facket var dock inte över. Facket valde då att stämma Ingeborgs Bageri. 

Nu begärde alltså Livs inte bara att den anställda, som självmant lämnat Ingeborgs Bageri och redan hittat ett nytt jobb, skulle återanställas, utan att Ingeborgs skulle dessutom betala hela 650 000 kronor, varav 250 000 kronor skulle gå direkt in i fackpamparnas fickor. 

Men tills nyligen hade detta endast diskuterats i lokala medier och publicerats i mindre notiser lite här och var. Det var först den här veckan som alternativa bloggare och alternativ media tagit upp det här skrämmande fallet och den verklighet som många svenska företagare tvingas leva med i dagens fackfascistiska Sverige. Som radiopanelen i RadioBubbla sa, så arbetar fackföreningarna dag och natt för att förstöra jobb och arbetstillfällen i Sverige.

De politiska partierna har försökt hålla sig utanför konflikten så långt som möjligt. Men nu har det hela urartat sig till sådana proportioner att en del inte kunnat hålla sig undan. KD ställer sig starkt kritiska till fackförbundets agerande. Via KDU publicerade de en debattartikel där de sågade fackets maffiametoder. Även C har fått nog och uppmuntrat folk till att handla hos Ingeborgs Bageri för att stötta deras företagande. Muharrem Demirok (C) som varit mycket kritisk till facket har också fått hotfulla telefonsamtal med rasistiska undertoner från samma vänsterpacket som säger sig vilja bekämpa "rasism". Det har även spekulerats om inte fackets motiver inte rent av kan vara hycklande rasistiska. 

Men medan att KD och C gett sitt fulla stöd till Ingeborgs Bageri, har S så klart stöttat fackförbundet. Inom M är det dock delade meningar i frågan. M:s studentförening gav sitt stöd till Ingeborgs Bageri. Men de fick mothugg från oväntat håll, nämligen från kommunpolitikern Jerry Broman (M). Jerry Broman stödjer fackfascisterna fullt ut, och menar att Ingeborgs Bageri har en skyldighet att verka för att värna om arbetsrätten och arbetarnas "justa villkor". Han menar även att småföretagare bör ta ett större ansvar vad gäller deras klimatpåverkan. (Jo, jag skakar också på huvudet). 

Jerry Broman fick totalt 26 kryss i kommunvalet i Linköping. Han fick dock plats i kommunfullmäktige tack vare sin höga placering på listan. Man kan fråga sig om han kanske hamnat på fel lista.

Nedan har ni ett reportage från den libertarianska webbsidan Nyheter Idag som gjort ett reportage. Som ni ser är Lena Persson, som lett hela processen, från fackförbundet Livs fåordig. 

2 kommentarer:

 1. Kommentarer om detta på NyheterIdag:
  http://nyheteridag.se/den-anstallde-pa-ingeborgs-bageri-fick-nytt-jobb-anda-kraver-facket-650-000-kronor/comment-page-1/#comment-5868

  Så här beskriver en läsare situationen för Ahmed och Sema:

  "Den ene ägaren tar ingen lön alls och jobbar dessutom som taxiförare 5-6h varje morgon för att bageriet ska gå någotsånär bra. Den andra ägaren tar ut halv lön.

  Det är detta företag, med en omsättning på drygt 400 000 kr, som Livs kräver på 650 000 kr. För att ha råd med det måste de sannolikt sälja hela lokalen de bedriver näringsverksamhet i."

  SvaraRadera
 2. Åh nej bara 114 kronor i timmen för att baka bröd, buhuu :D

  Nåväl ett gäng muslimer mot ett gäng sossar, alltid bra när den typen av allianser spricker. Satans kungarike mot sig självt.

  SvaraRadera