tisdag 17 juli 2012

"När utgångspunkten är vänster drabbas granskningen".

Gunnar Hökmark har fel om EU, och kan ha en del korporativistiska drag av sig. Men i natt skrev han något riktigt bra kring den usla svenska vänsterextrema journalistkåren och hur den drabbar samhället. Han skriver hur svensk media drabbar synen på sjukvård och skolor, då allmänheten får uppfattningen att det privata skulle vara dåligt just på grund av att den är privat. Medans det offentliga om det ens granskas aldrig kritiseras med utgångspunkt att det tillhör den offentliga sektorn. 

Faktum är att de privata alternativen har fått ner vårdköerna. Och trots det har svensk media framfört ständiga attacker mot de privata alternativ inom sjukvården, i fall som Carema, där det i slutändan visade sig ha varit en bluffhistoria. En medveten attack mot de privata alternativen från vår vänsterextrema media. 

Allianskoalitionen må missköta sig i en del saker som synen på invandring, EU, klimatalarmism och mångkultur. Men de har även gjort en del rätt. Och det måste jag ändå ge dem. Det var därför de vann valet 2010. Och det är därför jag tror att de kommer att vinna valet 2014, även om konstellationerna kommer att se mycket annorlunda ut efter nästa val, om jag ska ge mig in på en gissning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar