söndag 1 juli 2012

Sveriges roll i EU:s utvidgning.

Fredrik Vahlquist. 
Om ett år kommer Kroatien att bli EU:s nyaste medlem. Landets södra gräns mot övriga Balkan (som än så länge är utanför EU) är svår att kontrollera. Vi kan förvänta oss en större invandring av romer efter att Kroatien släpps in i Unionen. Och med tanke på att Sverige vill försäkra att landets skattebetalare ska stå för notan när de väl väljer att besöka läkaren, så lär vi uppleva en anstormning från södra Balkan om ett år.

Men även kroaterna blir förlorare när de efter att ha utkämpat ett blodigt krig återigen förlorar sin nationella suveränitet då de blir en del av den Olyckliga Unionen. De kroatiska eliterna menade att de skulle kunna reda ut all korruption om de bara fick ta sig in i EU. Då skulle Bryssel kunna reda ut allt. De inser inte vilket monster EU i själva verket är. Eller så gör de det, och är helt enkelt landsförrädare, precis som våra eliter.

Påven och Vahlquist. 
Jag upptäckte nyligen att Sverige varit väldigt aktiv med att få till EU:s nästkommande utvidgning. I synnerhet en individ vid namn Fredrik Vahlquist. En ganska anonym figur för de flesta. Men han har rört sig bland maktens och tjänstemännens kretsar ett antal år nu. Fredrik Vahlquist har tidigare varit Sveriges ambassadör i Malta och även Sveriges ambassadör i den Heliga Stolen (Vatikanen) bland annat. Han har intervjuats av katolsk radio. Mest uppmärksamhet fick han då han fick delta i Påvens begravning. Vahlquist verkar ha haft viss relation till Wallenberg-klanen under sin tid i den Heliga Stolen. Han menar att Wallenberg-stiftelsen "främjar förbindelserna mellan Sverige och Vatikanen". Detta sa han efter att Sverige fått tillgång till gamla skrifter från Drottning Christina (alltså skrifter från 1600-talet).

Vahlquist och Vandoren i Kroatien. 
Sedan 2008 har Fredrik Vahlquist varit Sveriges ambassadör i Kroatien. Eftersom han även har en bakgrund ifrån att ha arbetat inom EU-maskineriet, var han aktiv i introduktionen av Lisabonfördraget (EU-konstitutionen) som trädde i kraft i slutet av 2009. Detta gjorde han tillsammans med sin belgiske kollega Paul Vandoren, även denne med liknande bakgrund som Vahlquist, med tillägget att han utbildats i diversa katolska universitet i hemlandet.

I en artikel på konservativa Svensk Tidskrift i vintras skrev Vahlquist att Kroatien var mogen att bli medlem i EU. Utan tvekan har han och sina kollegor från olika håll och kanter pressat på för att se till att det skulle bli så. Några månader senare kom klartecknet, Kroatien blir EU-medlem från och med 1 juli 2013. Lycka till i kampen mot korruptionen i Kroatien. Något säger mig att ni kommer att få värre problem efter inträdet i EU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar