lördag 28 juli 2012

Russia Today-journalist finansierad av George Soros.

Thom Hartmann. 
Många konservativa i väst som är kritiska mot den västerländska eliten har oftast vänt sig mot den stora internationella kanalen Russia Today (RT). Och visst har de gjort en del för att avslöja vissa aspekter av den västerländska eliten medans våra medier helt tittat åt andra hållet. Och de har också gett oss en annan perspektiv i krigen i exempelvis Lybien och Syrien.

Men som jag påpekade förut styrs det från Kreml. Och de kommer inte att ta upp någon kritik av betydelse mot Ryssland och dess sammarbeten med den västerländska eliten. Så jag skulle nog be Sveriges konservativa att även kunna vara kritiska till RT utan att för den delen tappa kritiken för vår egen elit.

Men sanningen är att det är värre än att Kreml styr det hela. Nu är det George Soros som verkar ha tassarna på journalisterna inom Russia Today. Några av er som följt RT har säkert hört talas om Thom Hartmann. Han har sitt eget program på RT som heter "The Big Picture". I programmet har han gjort ett gediget jobb för att attackera Peter Schiff, guldmyntfoten, Ron Paul och andra förespråkare av den fria marknaden.

Precis som andra vänstermänniskor är han även emot självförsvar och kommer ständigt och jämt med anklagelser om rasism. Han beter sig som en klassisk Frankfurtskoleelev. Något som är extremt trötsamt. Men det finns en röd tråd i det hela, då Russland vill gärna demonisera vapen bland civila i USA. (Något som folk tidigare påpekat bland kommentarerna). Så det borde egentligen inte förvåna någon att George Soros är inblandad i det hela.

Center for American Progress (CAP) är en av många vänstertankesmedjor som är finasierade av George Soros. CAP har i sin tur haft flera sammarbeten med Thom Hartmann. Journalisten Wayne Madsen avslöjade nyligen att Thom Hartmann fått finansiering av just CAP. Något han menade förklarade varför hans retorik var så pass nära andra som Ed Schultz och andra socialistiska journalister finansierade av George Soros.

Thom Hartmann möter Påven. 
Thom Hatmann å sin sida verkar vara lite av en 68-vänster figur. Var väldigt aktiv i Vietnamrörelsen, inom socislistiska studentrörelser och New Age-rörelsen. Och så har han träffat lite olika andliga ledare som kan vara intressant i sammanhanget. Allt som allt, verkar han vara en gammal hippie som slagit igenom som journalist. Något som självklart påminner mycket om våra hippiejournalister här hemma i Sverige.

Så håll er någorlunda kritiska oavsett vilka medier det gäller. Det är mitt råd, i synnerhet till de svenska konservativa som så oftast hyllar RT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar