onsdag 11 april 2012

"Vi förväntar oss omfattande valfusk mot Marine".

Riggat val i Frankrike, visst är det roligt. 
Nyligen fick jag chansen att prata med en bekant som tipsade mig om källorna som ledde till min artikel om Mali. I och med att det är April och han är fransman var det omöjligt att undvika att prata om valet i Frankrike, då vi pratade en del om Ron Paul och valet i USA tidigare.

De vill inte se henne i slutdebatterna, sa han. Le Pen kommer inte att vinna valet. Det är bara att vara realistisk. Går hon vidare till nästa omgång kan hon om det går bra få 30% mot Sarkozy och kanske mellan 35%-40% mot Hollande. Målet är istället att inte ge henne så mycket utrymme så att hon "väcker" allt för många fransmän.

Le Pen vill inte bara lämna EU. Hon har på senare dagar även uttryckt ett intresse för att återgå till guldmyntfoten. Kan ni tänke er vad som skulle ske om ett land som Frankrike återgick till guldmyntfoten? Hur det skulle påverka ekonomin? Hur detta skulle skada bankmaffian!?!

Marine är inte bara en skickligare debatör än samtliga andra partiledare, hon har inte samma uppkäftiga sätt som sin far blev känd för. Hon är mycket lättera att tycka om. Även när journalisterna frågar aggressivt och oförskämt och även avbryter henne svarar hon ändå lika artigt och hövligt. Det är något som även många utav hennes motståndare uppskattar.

Sen är det så att samhällsutvecklingen, när det gäller både EU och invandringen ger henne rätt. Och även i frågan om den "arabiska våren" hade hon rätt från början. Många fransmän har tröttnat. Sarkozy klarar inte av att hålla sina löften. Läget är så illa på många ställen att även en del invandrare funderar ifall de ändå kanske ska lägga sin röst på Marine.

Om det blir Sarkozy eller Hollande är det oklart. Men Hollande är så öppet och aggressivt globalistisk att det skrämmer en del. Sarkozy är något mer diskret och brukar få bättre idéer när det är valtider för att sedan lägga alla dessa fina idéer på hyllan efter valet. Så kanske fördel Sarko om det blir mellan dem två. Agendan lär fortsätta oavsett vilka av dessa två det blir som vinner valet. Men med Hollande lär det bli högre växel på utvecklingen. Sarkozy har stora sympatier bland eliterna. Han fick ta ganska stora smällar åt dem för Libyenkriget. Men han avklarade uppdraget åt dem. Och fortsätter göra grovjobbet längre ner i franska sfären av den afrikanska kontinenten.

Frågan är hur många fransmän Marine lyckas väcka. Hursomhelst avslutade min vän med orden: "Vi förväntar oss omfattande valfusk mot Marine".


4 kommentarer:

 1. Jacques Cheminade är den ende som är inte kasperdocka och identifierar City of London som den största fienden mot mönskligheten. Jacques Cheminade jämförde Obamas med Hitler. Han förlöjligas av massmedia, förstås. men se Sarko och de andra kontrollerade kandidater som lär göra precis vad som krävs att bibehålla status quo och köra Frankrike i botten.

  SvaraRadera
 2. Han lag under 1 procentstrecket och lär inrte fa mycket att säga till om.........

  SvaraRadera
 3. Själv har jag "vakat hela kvällen i gar framför TV:n för att kolla resultatet av valet i Frankrike.
  De flesta (alla utom Sarkozyregeringen) verkar glada över att bli av med Sarkozy. Han är som en igel - han släpper inte taget. Eller gubben i ladan. Da man minst väntar det, poppar han upp.

  Sarkozy kom i gar kväll till Tulle där utsändningen skedde. Han log som en liten gosse som kände sig förlägen (de har alla blivit bra aktörer under sina mandatperioder - i synnerhet "hoppedockan" Sarkozy. Han talade till "folket" och han skulle kunna lova allt" bara de röstade pa honom. Det vet vi redan - pratar runt men haller tunt......
  I slutklämmen kom han med sin sista livlina. Han föreslog Hollande tre debatter innan den andra omgangen för att klargöra fôr väljarna vad hans och Hollandes löften och framtida politik egentligen innebär.......

  Detta hade verkligen varit intressant men Hollande tackade genast nej med motiveringen att det var viktigare att vara a folket de sista dagarna än att sitta och debattera.
  Det sistnämnda kan tolkas som fegt av Hollande....
  Men han fruktar Sarkozy även da denne kommer med förslag.

  Nu undrar alla vad Sarkozy kommer att hitta pa härnäst för att
  försöka vinna valet. Ingenting är ännu mellan Hollande och Sarkozy.....

  Utgangen av valet kommer inte att förändra Europa eller världen och knappast fransmännen heller. Men Ségolène Royal kommer att ha chans att fa sin hämnd pa Sarko fran det snopliga nederlaget 2007!!!

  Tilläggas ma att den gamle le Pen fortfarande attraherar medlemmar. Han är väldigt populär bland FN:s väljare!!!

  Det är tack vare Marine le Pens framträdande i tv som de andra politikerna känt sig tvingade att tala om Grekland och Europas ekonomi!!! Sarkozy kommer i andra valomgangen attt göra allt för att "fanga upp" FN-väljare för att besegra Hollande...
  Plus använda sig av en del andra "dirty tricks'. Politics is dirty business!!!!!!!

  Marine le Pen har uppträtt värdigt och kunnigt och gett 100 procent av sig själv!
  Hon kommer en dag att na sitt mal och bli president!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på Hollandes utspel, så tycker jag att det är rimligt att tro att Sarkozy kan dra det längsta strået.

   Radera