onsdag 11 april 2012

Därför hatar den svenska eliten SD.

SDU får inte vara med i Folk och Försvar och SD portas från Nobelmiddagen. Men har det egentligen med SD:s inställning i islamism, invandring och mångkultur att göra? Det tror jag inte. Kungen och övriga svenska elit har inga problem med att frotera sig med Lars Ohly. En individ som själv kallat sig kommunist och försvarat diktaturer. Han kan vara med och mysa på soffan med övriga experter och media elit, men Jimmie Åkesson kan inte det. Det är hans "människosyn" hävdar man. Men Herr Ohlys människosyn är tydligen inte ett dugg problematiskt. Detta trots att Åkesson aldrig uttryckt någotsomhelst stöd för någon diktatur, varken fascistiskt, eller islamistiskt, eller kommunistiskt eller av någon anna variant.

Om jag nu ska få spekulera lite, så tror jag inte det här har med själva politiken i sig att göra. Det är inte det som de är rädda för. Visst hävdar de att de inte vill normalisera "rasismen". Men nej, det här har med något helt annat att göra. Det här handlar inte om Jimmie Åkesson, eller SD eller SDU. Det här handlar mer om vad SD med Åkesson i spetsen symboliserar.

Åkesson är inte en av dom. Och det gör dem extremt obekväma. Skulle Jimmy och co släppas in i värmen skulle det öka risken för att acceptansen av nationalism och värdekonservatism växer och blir lika etablerat som kommunismen är i "main stream Sverige". De vill dels inte bidra till detta.

Genom svensk politisk historia, har VPK haft monopol som gnällparti. Men det var en ganska bekväm gnällparti. Som hävdade sig vara kritisk mot det de kallade eliten. Men de var ändå från början så pass ideologiskt erövrade av eliten att de aldrig egentligen var problematiska. därför kunde man släppa dem in i värmen. Trots alla tokiga uttalanden och aktivt stöd till främmande diktaturer.

SD är utöver det ovannämnda även ett värdekonservativt parti som dessutom vill att vi med omedelbar verkan lämnar EU. Det funkar liksom inte. Eliten kan inte kontrollera dem på samma sätt. Deras sista vapen är rasiststämpeln. Men så fort människor dekodifierat denna epitet, är porten öppen för fler väljare att vandra över till SD.

Många borgeliga debatörer har i stort sätt erkännt att SD har rätt i så många frågor, även om de aldrig skulle säga det rakt ut. Men de vet. De vet att politikerna inte lyssnar. Och att media mörkar. Vänsterdebattörer å sin sida kommer aldrig att erkänna. Samtidigt kommer deras betydelse att dala. Detta har redan märkts på hur trenden på webben ser ut. Med alternativ media i spetsen har SD redan erövrat de "unga arga männen". 2014 kommer det många fler unga, inte bara unga män. Men kvinnor och även de män som blivit äldre har nu även skaffat sig familj.

Även om många så kallade experter och media figurer på fullaste allvar fortfarande tror att SD är ett nytt NyD och att de kommer att åka ut i valet 2014, så pekar alla trender på att de kommer att öka. Inte bara för att de är starka bland unga, utan för att samhällsutvecklingen ger deras verklighetsbeskrivning rätt. Sannolikheten är mycket stor att SD och därmed nationalismen blir etablerad i Sverige, och att SD når tvåsiffrigt och samtidigt blir Sveriges tredje största parti efter valet 2014.

Eliten börjar tappa greppet. Och de är faktiskt rädda.

1 kommentar:

  1. Jan Milld klär av Reinfeldt:

    Sveriges nuvarande statsminister, Fredrik Reinfeldt - kan han liknas vid en häst?
    http://www.youtube.com/watch?v=73hrvYFLKwM

    SvaraRadera