tisdag 29 april 2014

Mörkade uppgifter från Riksdagen?Enligt Maria Ferms (MP) Twitter-konto hölls idag en votering om att skrota DLD i Sveriges Riksdag. Anledningen var för att det visade sig att det utskällda Datalagringsdirektivet (DLD) visade sig nu i efterhand ha gått emot Europakonventionen och därmed EU:s regleringar för mänskliga rättigheter ect ect.

MP föreslog då att man skulle skrota DLD. Och enligt Maria Ferm var det votering idag. När tillfrågad, uppger hon att det var V, MP, KD och SD som röstade för att skrota DLD. Resten (alltså C, FP, M och S) röstade för att behålla DLD.

Anledningen var att Reinfeldt hade begärt en utredning. På grund av detta, ville de därmed skjuta upp voteringen tills senare (efter valet). Och tydligen var både S och M, och även C och FP med på det. SD gick med på MP:s förslag, lika så V, precis som KD, som verkar inte riktigt hänga med på vad regeringen håller på med.

Det märkliga är att man hittar inget kring denna votering i Riksdagens hemsida. Kanske det dyker upp lite senare. Men som en piratpartist poängterade, så är inte Riksdagens hemsida särskild användarvänlig.

Maria Ferms (MP) Twitter-konto.

2 kommentarer:

  1. EU-eländet har jag ändå inget förtroende för som ett hållbart framtidsprojekt för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

    SvaraRadera
  2. Försvunnen bankgubbe hittade i Hudson river:
    http://wtfrly.com/2014/05/08/body-of-missing-new-jersey-banker-found-in-hudson-river/#.U22bP7bA6M9

    SvaraRadera