torsdag 17 april 2014

Min kommentar till RUT:s utredning om Chemtrails.

Jan Lindholm (MP). 
De senaste två åren har Riksdagsmannen, Jan Lindholm (MP), utnyttjat Riksdagens Utredningstjänst (RUT) för att utreda frågan om Chemtrails. Detta efter att Lindholm fått många mejl från sympatisörer som varit oroliga för fenomenet Chemtrails. Lindholm hamnar i ett moment 22, där han är: "damned if you do, damned if you don´t". Nu attackeras han av båda lägren, vad gäller Chemtrailsfrågan. Så jag vill passa på och ge ett eloge till Miljöpartisten, Jan Lindholm, som faktiskt tar hans väljares och medborgarnas farhågor på allvar, och inte bara avfärdar dem.

Många är upprörda över att RUT skulle ha slösat tid och pengar på att utreda Chemtrails. Jag vänder mig mot detta, och betraktar snarare Lindholm som en mönsterdemokrat. Däremot så är det beklagligt att RUT:s utredning är under all kritik, och har inget intressant att komma med. Varken för att helt avfärda eller bekräfta Chemtrailsfenomenet. Utredningsledaren B* N*str*m fixar fram en rapport, som knappt är ens 9 sidor lång (RUT:2012:1325 och RUT:2013:564). Detta är så klart under all kritik!

Det enda man kommer fram till är att man har för avsikt att följa USA:s Naturvårdsverks  (EPA, Enviornmental Protection Agency) inställning i frågan. Precis som den amerikanska myndigheten, väljer alltså den svenska RUT att "konspirationsstämpla" fenomenet, istället för att komma med fakta och pedagogiska argument.

Utav fakta innehållet, är RUT så pass oprofessionella att de gör en klassisk halmgubbe mot bloggen Chemtrails-Sverige. Som kritiker påpekat så finns varken Barium (Ba), Aluminium (Al) eller Svavel (S) med i deras mätserier. Detta trots att man nämnt att enligt "konspirationsteoretiker" så ska Chemtrails innehålla så väl Barium som Aluminium bland annat.

Jag vänder mig även mot den sista av Lindholms tre frågeställningar, då den gör det för lätt för RUT. Faktum är att jag har aldrig hört någon hävda att "transportflygplan" eller kommersiella flyg sysslat med Chemtrails. Frågan syftas nästan uteslutande mot militära flyg. Slarviga frågor, ger möjlighet till slarviga och ovidkommande svar. NewsVoice tar även upp att det mesta tyder på att Chemtrails över Sverige, med all sannolikhet kommer ifrån Norge. Närmare bestämt NATO-baser i Norge.

Det skulle ha varit intressant om RUT, skulle ha kommenterat Reading Universitetets öppna diskussioner i frågan om Chemtrails. Ytterliggare intressant skulle ha varit om RUT tog sig an Open Skies Treaty, i vilket Sverige ingått ett avtal med så väl NATO-länder och förre detta Warsawapakt-länder. Denna Open Skies Treaty är också känd på nätet som "Chemtrailfördraget". Någon gång under Utrikesminister Margaretha af Ugglas (M) skrev Sverige under detta fördrag.

Men att skriva om detta skulle ha inneburit en större arbetsbelastning för RUT. De nöjde sig med amerikanska myndigheters svar på frågan, och så lite halmgubbar, för att försöka ge texten lite "trovärdighet".

Intressant är dock att även Transportstyrelsen kommenterat fallet. Transportstyrelsen trycker dock med en än grövre "konspirationstämpel". Den svenska myndigheten nämner "biologisk krigsföring" och "ockulta syften". Transportstyrelsen framhäver dock att de tar kraftigt "avstånd(!)" från dessa "teorier". Ett minst sagt märkligt svar då frågan gällde just ifall myndigheten, kände till ifall kondensstrimmor skulle på senare år ha naturligen ändrat karaktär.

I och med att Jan Lindholm öppet hos Dalarnas Tidning och Nyheter24 hänvisat till RUT:s utredning, så är RUT skyldiga att dela med sig av rapporten. Ni kan begära det via offentliggjorda.rut.pm@riksdagen.se, men ni bör nämna att dokumentet hänvisats till i de nämnda medierna, för att ni ska kunna få ut dokumenten.

Intressant är även att Jan Lindholm inte heller tycker att svaren från RUT är särskilt avgörande. Han tänker dock inte fortsätta att gräva i frågan, då han hållit på med detta sedan 2012.

NewsVoice1, NewsVoice2.

1 kommentar:

  1. Kommer du ihåg kommentaren du gav mig om hovjudar, där du menade att de bara tjänar en annan dold kraft?
    I denna artikel förklaras att hovjudar var de judar som kretsade kring de gamla kungamakterna.
    http://henrymakow.com/jewish_messianism_behind_nwo.html

    SvaraRadera