tisdag 5 februari 2013

Nytt datorvirus anklagar dig för att ha tittat på barnporr.

Tysk polis varnar nu för ett nytt datorvirus som anklagar sina offer för att ha tittat på barnporr. Det är dessutom en form av utpressning, då man blir tvungen att betala sig fri från viruset. Innan man betalat 100 € är man inte fri att kunna använda datorn då den blir låst.

I pop-up-rutan hävdar viruset att den tar emot pengar åt tyska myndigheter. Tysk polis menar att det handlar om "digital utpressning" och att man bör ej betala dessa 100 €.

När du fått viruset kommer det upp en pop-up-ruta där det står att maskinen är låst på grund av "otillåtna nätaktiviteter". Tyska polisen uppmuntrar internetanvändare att använda sig av anti-virus och andra mjukvaror för att rensa upp datorn så att riskerna att drabbas blir små.

BBC.

1 kommentar:

  1. Har man aggressiva antivirus program och annat skoj så drabbas man inte, problemet är att folk är för snälla med sina program, dra alltid igång max i era antivirusprogram och ha jävligt aggressiva brandväggar.

    Man slipper det mesta av skiten, sen tror jag även att folk laddar ner skit från skitställen och sånt här kommer in i systemet för att de har antingen för dåliga antivirusprogram (för att de inte vill spendera pengar på de bästa) som gratisprogrammen som brukar släppa igenom massor av skit eller för att de har låg nivåinställning på skyddet, varför ha skydd när man går med skyddet hängandes på ryggen?

    Kan nog även vara så att folk kör utan skydd när de får sånt här skit, de får något 60 dagars skydd med nyköpta datorn men skaffar inget nytt eller förnyar licensen efter de 60 dagarna, minns en snubbe han hade så mycket skit på sin dator att det enda som kunde göras var att ominstallera hela skiten för att han surfat så mycket porr och hade laddat ner varenda .exe fil han kunde hitta och kört dessa :D

    Med tanke på att 30% eller så röstar på sossarna så är det inte konstigt att det finns så många zombiedatorer. Det är inte heller konstigt att folk betalar, de röstar som sagt på sossarna... Allmän rösträtt, dummaste påfundet sedan a box of rocks.

    SvaraRadera