fredag 9 november 2012

Sammanvägda opinionsmätningar för oktober 2012.Efter sjumätningar i oktober ser läget ut så här blind Sveriges politiska partier. Vi anmärker att SKOP gått i konkurs, så det blir inte åtta mätningar som annars brukar gälla.

Resultat:

S 32,8%
M 29,3%
MP 8,4%
SD 8,4%
V 6,3%
FP 6%
C 4,3%
KD 3,4%
Övr. 1%

I oktober tog SD ett starkt kliv framåt. Och det märks tydligt. Hela 1,2% jämfört med september månad. Och i och med att MP tappar några decimaler, så har nu SD plötsligt hunnit ikapp MP! Expressen skriver om "skrällsiffror". Jimmie Åkesson har faktiskt en verklig chans att nå sina mål att bli Sveriges tredje största parti efter nästa val. Plötsligt ser det inte ut att vara helt omöjligt. Och det är galet roligt att se hur journalister beter sig när dessa siffror kommer fram.

Muslimska böneutrop, ifrågasättandet av en formulering om invandringspolitiken i en TV-debatt och massvis med varsel, kombinerat med rejäla skattehöjningar på landstingsnivån, så väl som signaler om rekord i massinvandring för år 2013 pekas som bidragande orsaker till SD:s senaste framgångar. Inget som borde förvåna folk.

Under tiden fortsätter SD med sitt arbete i Riksdagen. Det senaste exemplet är då Erik Almqvist försöker ställa en fråga om ökningen av kostnaderna för vårt EU-medlemskap. Vår korkade miljöminister som tidigare gett sitt fulla stöd till globalisternas Agenda 21, klarar inte av att ge ett rakt svar.Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar