måndag 10 september 2012

Riksbanken sänker räntan IGEN!!!

Det socialistiska svinet Göran Persson och en massa andra "experter" har länge tjatat om att man skulle sänka räntan, med Bernanke agenten, Lars E O Svensson, som främsta propaganda figur bland Riksbankens ledamöter. 

Nu gick Riksbankschefen Stafen Ingves till slut med på påtryckningarna från bankmaffian och den övriga eliten. Stefan Ingves är själv keynesian, så han hade inte särskillt mycket emot att sänka räntan. Men han fick mycket drag hjälp av medierna och dess propaganda maskineri för sänkta räntor, trots att vi fortfarande har extremt låga räntor! 

Anledningen sägs vara att inflationen är "låg". De tillsammans med MSM kommer fram till denna felaktiga slutsats, då de jämför Kronan med Euron. Kronan blir starkare, så det måste betyda att inflationen är låg, lyder resonemanget. Men jämför man Kronan med riktiga pengar (Guld & Silver) framgår det att inflationen är fortfarande mycket hög. Skillnaden är bara att Euron tappar i värde mycket snabbare än Kronan. I alla fall så blev det en sänkning av räntan, så pengar kommer att bli billigare och skuldfesten kommer att förvärras, då banker lånar ut än mer pengar. Vissa banker kommer då att försöka höja räntorna på egen hand, men då kommer väl krigsrubrikerna på MSM om att de rika bankirerna är snåla. 

Så nej, de kommer att bli rika på att folk skuldsätter sig och ha häftiga fallskärmar, som tidningarna återigen kommer att skriva om, för att få folk att hata dessa "giriga bankirer", och komma med krav om fler regleringar. Ingen kommer att peka på den stora boven i det hela, och det är alltså Riksbankens rekord låga räntor. Tvärtom hejar alla "experter" på detta. LO, Svenskt Näringsliv, politiker och nationalekonomer är alla överens om att man borde sänka räntan. Det är nu man borde fråga sig varför alla eliter är så bra överens i den här frågan. Låt oss tänka dels på den keynesianska indoktrineringen på våra universitet, hur keynesianer tycker att skuld är bra och hur eliten egentligen gynnas av att fler hamnar i skuldfällen. 

För många av er som inte förstår hur räntan påverkar samhället kan det vara lite klurigt. Men låt oss höra deras argument. Keynesianerna anser att det behövs konsumtion för att hålla ekonomin igång. De bryr sig inte om att människor skuldsätter sig, och vad det kommer att innebära för framtiden, de bryr sig inte ens om att de skapar bubblor genom sina extremt låga räntor. Det viktiga är att folk fortsätter att konsumera. Det är så de menar att företagen, arbeten och ekonomin hålls igång. 

Tyvärr så håller iv på att spendera pengar som vi inte har. Inte bara från statens sida, utan inte minst medborgarna. Medborgarna har ingen sparkapital. Och de är långt ifrån förberedda för den kommande ekonomiska kollapsen! För att ha kapitalism, behöver man kapital för att över huvud taget kunna göra investeringar för att låta en ekonomi växa. Först då kan privatpersoner på egen kraft göra investeringar. Men då bör man uppmuntra till sparande genom höga räntor. Om räntorna är låga, så blir pengar billiga och man straffar sparare och gynnar endast de som konsumerar och skuldsätter sig. 

Nu är det så att vi kommer att se både guld & silver öka i värde på grund av detta. Så Kronan kommer att tappa i värde, det är alltså ingen idé att spara i papperspengar, särskillt när Riksbanken gör pengarna billiga genom sina extremt låga räntor. Det är så man uppmuntrar till lån, skuldsättning och konsumtion som i sin tur skapar bubblor i olika marknader. Skulle Riksbanken ta sitt ansvar gällande skuldfesten, skulle man höja räntor, låta oss ta smällen i några månader, bubblorna rensas ut, vissa marknader upplever kris och dessa måste vi då låta dö då de gynnades av den artifitiella ökningen av värde. Det viktiga är att vi tillslut lyckas rensa skulden. Sen efter denna period kan vi bygga om ekonomin på nytt genom de sparade pengar privatpersoner nu har. Istället för att låna och skuldsätta sig för att konsumera, kan medborgarna nu själva investera sig fram med sina egna besparingar. 

Räntan bestämmer inte hur mycket pengar en "bankir" ska tjäna på dig. Det bestämmer när du ska spendera dina pengar. Om Riksbanken sänker räntan är det för att de vill öka konsumtionen, om Riksbanken höjer räntan kommer folk istället att spara för att investera senare, eller när de har råd själva. Kanske följande video kan förklara det hela för er lite bättre. Tidigare nämnde Riksbanken varför de inte sänkte räntan trots krav från bankmaffian och deras agenter. Man nämnde då det oroväckande skuldsättningen av svenskarna. Men nu är dessa oron som bortblåsta, då media och "experterna" fört sin propaganda för sänkta räntor. Frågan om varför de väljer att sänka räntan trots sina egna argument dyker upp från en journalist under presskonferensen. Ni hittar det i följande video vid 28:33. För en gångs skull kommer dessa annars helt värdelösa ekonomijournalister på en vettig fråga. Enligt Stefan Ingves, så är han tydligen inte lika bekymmrad, och avfärdar det som vanligt med felaktigheter  (läs lögner). En elog i alla fall till denne journalist som vågade ifrågasätta dogmen om att låga räntor skulle vara bra. Vet inte vem han är, men om läsare där ute vet, får de gärna tipsa mig, så jag också kan få gratulera honom för den enda vettiga frågeställningen under hela presskonferensen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar