tisdag 25 september 2012

EU-vänliga nationalister?

Scottish National Party (SNP) är det nationalistiska partiet som vill lämna Storbritannien för att bli en självständig nation. Jag fick först höra om partiet för mindre än ett år sedan då jag läste om dem på NI (Nationell Idag). I tidningen skrev man om partiets valframgångar och beskrev positivt hur ett nationalistisk parti nådde makten på grund av det skottska folkets krav på självständighet från London. Visst kan man känna sympati för detta. Men! Nu är det faktiskt så att SNP vill att Skottland förblir medlem i EU! Och helt plötsligt är även ett inträde in i Euro-området på bordet. Plötsligt skulle eurokraterna få sig ett starkt fotfäste på den annars ganska euroskeptiska ön. Lite märkligt kan man tycka. Men det här verkar vara en medveten strategi från globalisterna för att splittra och stycka nationalstater för att lättare kunna kontrollera dem inom Unionerna.Kristoffer Hell radar upp exemplen och visar med utgångspunkt från Katalonien (i Spanien), för hur globalisterna använder sig av regional-nationalism för att stycka nationalstaterna, för att lättare kunna kontrollera de då splittrade länderna. Han tar även upp områden i Sverige där detta har potential att utnyttjas. (Gotland, Jämtland, Lappland, Skåne osv). Vilket skulle innebära att Stockholm förlorar makt till fömån för Bryssel.

Det är också viktigt att påpeka att den här metoden är inte unikt för globalisterna i Europa. Se på vad som sker i Nordamerika. Där finner man NAU:s metod att medvetet stödja så väl les quebecios rörelsen i Kanada som AZTLAN i södra USA.

Som svenska nationalister bör det vara av största vikt att ta oss ut ur EU, och inte låta oss styckas på grund av regionalism. Makten bör finnas i Stockholm innan vi kan ge oss på lite mer decentralisering. Blir det inte så, förlorar man ändå, då endast Bryssel kan samla på sig mer makt mot svaga bestyckade regioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar