tisdag 13 december 2011

Pat Buchanan då, Ron Paul nu.

Låt oss jämföra valkampanjerna för kandidaturerna inom det republikanska partiet GOP (Grand Old Party) 1996 och 2012. Jag minns den främst pga min amerikanske lärare. Han var själv från Oklahoma, konservativ och en anhängare av Pat Buchanan som kandidat inom det republikanska partiet. Själv var jag väldigt ung, och inte särskillt insatt inom politik, och än mindre inom amerikansk politik. Eftersom Buchanan inte blev republikanernas kandidat, beslöt sig min mycket förbannade lärare att rösta på miljonären Ross Perot som kandiderade genom det självständiga partiet (Reform Party).

Min lärare talade inte om en "New World Order" men han visste redan då att något var fel med sitt kära United States of America. På senare tid bestämmde jag mig för att kolla upp lite mer om 1996 valkampanjen. Och särskillt då, valet inom det republikanska partiet.

Den 11 september 1991 höll George H. W. Bush sitt berömda "New World Order" tal. Något som skulle få den radikala kristna högern att gå i taket. Och då snackar jag inte om de fejk-kristna som röstade på W. Bush 2000 och 2004. Utan de riktiga bibliska-kristna som för stod vad det var Bush d. ä. talade om när han nämnde "the illumination of a thousand points of light". Bushs NWO-tal skapade en stor reaktion särskillt inom det republikanska partiet. Nu hade "neo-cons" gått för långt.


Talet fick en mycket kraftig motreaktion. JBS (John Birch Society), en konservativ tankesmedja som länge varnat för den Nya Världsordningen, slog rekord i medlemskap det året. 1992 insåg många att de de skulle få välja mellan var båda marionetter till den Nya Världsordningen. George H. W. Bush kunde man definitivt inte lita på. Men hos demokraterna kom någon mycket värre i många avseenden. Bill Clinton en lärjunge till insidern och landsförrädaren Carroll Quigley på Georgetown University.

En avsky växte bland många amerikaner efter Bill Clintons landsförrädiska socialistiska politik. Dels fick folk uppleva Waco belägringen 1993 och sedan Oklahoma bombningen 1995. De som visste sanningen visste hur Clinton regeringen låg bakom tragedierna och samtidigt hur den impopuläre Clinton utnyttjade dessa händelser till max för att få sympatipoäng.

Pat Buchanan ledde den paleo-konservativa falangen inom det republikanska partiet, dels för att försöka återta det republikanska partiet, och för det andra avslöja landsförrädarna vid makten. Och det gick bra. Det gick riktigt bra i opinionssiffrorna. Men när det blev dags att rösta vann Buchanan endast i fyra delstater (Alaska, Louisiana, New Hampshire och Missouri) med några jämna val i vissa delstater (Arizona och Iowa). Mätningarna stämde inte ett dugg med resultaten som gav Bob Dole en jordskred seger på nationell nivå. Det är uppenbart för den som vet något om något att det hade skett en ganska grov valfusk mot Buchanan. En valstöld rentav!

Men låt oss observare vad som sker nu med Ron Paul. Man använder sig av all form av censur för att sätta stopp för Ron Paul idag, på samma eller liknande sätt som man gjorde då mot Pat Buchanan då.Ron Paul och Pat Buchanan har även gemensamt att de ständigt attackerats av media för att ha varit rasist. Det är så klart etablissemangets främsta vapen när de inte längre har några argument. Medans Paul nästan alltid väljer ett gentlemannamessigt beteende, så är Buchanan kanske lite råare. I följande klipp håller Pat Buchanan ett brand tal mot världseliten och avslöjar den Nya Världsordningen inför jublande anhängare.


Risken är stor för att 1996 GOP-valkampanjen upprepar sig 16 år senare. Om det blir så, tror jag att Obama kommer att vinna valet 2012. Kanske är tiderna då en amerikansk president höll i makten under endast en mandatperiod helt borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar