fredag 23 december 2011

Dum socialist klarar inte av sanningen - klipper av Peter Schiffs mic och slänger ut honom från programmet!

I onsdags hade den amerikanska vänsterns senaste stjärnskott Cenk Uygur ett program som skulle gå ut på att attackera den fria marknaden och kapitalismen och övertyga massorna om att statliga lösningar är det enda rätta. Uygur gjorde ett misstag då han bjöd in Peter Schiff som varit den som länge försökt förklara vad grunden till de ekonomiska problemen i USA och världen verkligen är! Medans Uygur ville göra en show som skulle handla om "giriga fat cats" och att vi skulle därmed endast kunna lösa de ekonomiska problemen genom fler regleringar från den korrupta amerikanska staten.

Uygur gör dock bort sig rejält när han insisterar att Schiff har fel när det gäller skatterna. Vilket är extremt pinsamt. Det som gör det här till en omöjlig debatt är att både Uygur och Schiff är riktiga papegojor. Men det väsentliga i det hela är att Peter schiff har rätt som vanligt. Cenk Uygur har tydligen gjort en komet karriär trotts sina mediokra kunskaper om samhälle och ekonomi. Det säger en hel del om vår tid. Jag misstänker att han blir för Occupy Wall Street-rörelsen 2012 vad Glenn Beck var för Tea Party-rörelsen 2009. Och hans mål är förmodligen att se till att Obama vinner valet 2012. (Jag undrar vad vi kommer att få för "October Surprise")

Det som tillslut fick socialisten Uygur att gå i taket var när Schiff påpekade om den centralplanering och det socialistiska regleringar som staten i USA har på marknaden. Med andra ord Uygur tål inte sanningen, precis som så många andra socialister. De har en besatthet av att lägga skulden på abstrakta saker som att vissa har för mycket pengar eller att det "fördelas" inte "rättvist" eller så gnäller man rent av på girighet.

Det som för mig var helt otroligt är att Uygur går ut med information som egentligen är helt felaktigt i sitt program. För alla som har en hjärna så har Uygur och hans TYT-gäng nu fullständigt förbrukat all legitimitet! Men jag anar att det fortfarande finns många som fullständigt saknar hjärna och kommer fortfarande att betrakta programmet som fullt legitimt, ungefär som 68-vänstern här i Sverige.
En YouTube:are kommenterar debatten och påpekar hur mycket fel Uygur har.Kolla upp hur länge Peter Schiff har försökt tala om sanningen om ekonomin.2 kommentarer:

 1. Mycket viktigt ämne som vanligt! Tack för bra blogg!

  Med tanke på namnet på programmet, en ny Fransk lag, och att artikeln handlar om kontroll av finanser:
  http://www.google.se/search?q=%22young+turks%22+jews

  Ataturk var även frimurare.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har sett det. Brother Nathaniel har gjort intressanta videos om The Young Turks (originalet) och Ataturk.

  Dock finns det mer information som BN inte täkte om honom. bl a att han var homosexuell.

  SvaraRadera