torsdag 8 december 2011

Siktet inställt mot Syrien.

Vill bara passa på att rekomendera en fantastsik artikel skriven av Pepe Escobar publicerad på Asia Times Online. Artikeln tar upp mycket viktig fakta om vad som sker i och kring Syrien. Den så kallade NATOCCG alliansen, alltså mellan USA/EU-eliten och Oljeeliterna i länder som Qatar och Arabiska Ermiraterna. Artikeln tar även upp vilken speciell roll Saud familjen, Muslimska Brödarskapet och Turkiet spelar i det händelseförlopp som nu sker.

Pepe Escobar beskriver det som sker i MENA-länderna som ett "hela havet stormar"-lek där den förste som inte fick sig en stol var Lybien. Den här gången blir det Syrien som inte riktigt hann till närmsta stol tillräckligt snabbt. Det är en opportunistisk lek för ledarna i hela regionen.

Fransmännen har dessutom sina special agenter från DGSE på plats i Turkiet och övar och tränar upp rebellstyrkorna som redan har eliminerat 1,100 syriska militärer och polis.

Så det märks att Frankrikes ledare har blivit allt mer krigskåta. Och just fallet Syrien har varit något en hel del människor i Frankrike talat om länge. "Om man gick in i Lybien, varför gick man inte in i Syrien?" De har alltså inte insett bedrägeriet där. Så Sarkozy gör det han kan för att samla på sig poäng inför vårens val. Se även hur franska komediprogrammet Les Guignols de l`info portreterar den krigskåte Sarkozy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar