fredag 5 oktober 2012

Stora Syster ser dig.

Många är oroliga över övervakningssamhället. Och de är oroliga om att Stora Syster även kontrollerar vilka webbsidor du besöker. Men tyvärr känner den stora majoriteten av dessa 1984-kritiker inte hur långt teknologin verkligen gått.

Faktumet är att genom den datorskärm, mobiltelefon, iPhone, iPad, inklusive samtliga elektroniska vitvaror, kan de höra och se dig även när apparaterna är avstängda.

Låt mig upprepa detta. Även när din diskmaskin/tvättmaskin är avstängd kan den registera vad du säger eller gör i ditt eget hem. Det är ett väl känt faktum och det har sedan decenier tillbaka avslöjats hur företag och stater på det här sättet kunnat spionera på folk.

Någon kväll, kanske ni går och lägger er. Utan att lägga mobilen på laddning. Oftast lyser mobilen ifall den har laddat klart eller har för låga batterier. Men låt oss säga att den inte behöver lysa för någon anledning då batterierna är lagomladdade. det är mörkt och du kommer att märka att mobilen plötsligt lyser trots att det inte var något särskillt. Du fick inget mess, eller missat ett samtal. Men den lyser plötsligt en stund i alla fall. Detta är för att det är då man "kollar upp på dig". Du kan vara medveten om att Stora Syster har koll på dig.

Nu är det bara en tidsfråga innan det blir dags för chippet så som EU vill att alla sina medborgare (läs undersåtar) skall ha.

Lägg även i åtanke att EU redan har tryckt egenom ett direktiv som tvingar alla tillverkade bilar inom EU att ha så kallade "svarta lådor". På det här sättet kommer de att kunna kontrollera allt du gör i din bil då du köper en ny europeisk bil tillverkad från och med den första januari år 2015. Ska du köpa en ny bil tillverkad i Europa, se till att den är tillverkade före 2015. Annars kan du räkna med att Stora Syster har koll på dig när du kör.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar