lördag 28 januari 2012

Erik Almqvists spådom kommer att bli en sanning.Striden mellan de socialliberala Hägglundarna och Odell-alliansen (av värdekonservativa, libertarianer och laissez faire kapitalister) har resulterat i en seger för Hägglundarna. Slutresultatet blev:

Hägglund 198 röster.
Odell 88 röster.

Fördelningen blev alltså ungefär 1/3 till Odell och 2/3 till Hägglund. Eller ungefär 30% till Odell och 70% till Hägglund.

Det fanns många som individuellt representerade sig själva som öppet ville framföra sitt stöd för Odell. Men de var inte "delegater" som skulle rösta som representanter av sin distrikt. Detta visade att bland de etablerade medlemmarna fanns det ett stort stöd för Hägglund. Vilket till slut gav utslagt att Hägglund vann med 2/3. Men bland gräsrötterna är nog missnöjet mot Hägglundarna betydligt större. Större än vad ens media skulle vilja erkänna. Detta märks inte bara hos de aktiva gräsrötterna inom KD. Men även bland simpatisörerna om man läser kommentarerna på kristna webbsidor.

Nu talar vi om ett parti som just nu snittar på 3,8%. 1/3 av delegaterna hade inte förtroende för Hägglunds socialliberalism. Och bland gräsröttera är den andelen nog betydligt större. Jag tror att Erik Almqvists spådom är helt riktig. KD:s snitt kommer nu att sjunka ytterliggare en bit framöver. Från att snitta på 3,8% till att snitta på omkring 2%. De kanske även hamnar under 2%(!) den här gången.

Och vart ska dessa väljare fly? Ja det är inte så svårt att räkna ut. De har ett tydligt val. Vilka har visat sig vara bättre kristdemokrater än kristdemokraterna själva? Låt oss ta abortfrågan där SD blev det enda partiet att rösta för samvetsfriheten för vårdpersonalen! Trotts att KD sa att de skulle rösta för det då det står på deras principprogram! Alltså röstade KD inte för sin egen politik! Så här blev resultatet av denna omröstning:


271 - för utskottet (varav 96 S, 96 M, 24 MP, 22 FP, 19 C, 14 V)
20 - för res. 7 (varav 20 SD)
18 - avstod (varav 2 V, 16 KD)
40 - frånvarande (varav 16 S, 11 M, 1 MP, 2 FP, 4 C, 3 V, 3 KD)

SD visar gång på gång att de är den enda verkliga oppositionspartiet. I följande klipp ställer Julia Kronlid (SD) Göran Hägglund (KD) mot väggen om den nuvarande abortlagstiftningen. Så här säger bebisar om aborter!

Julia Kronlid och övriga SD-kvinnor har varit mycket aktiva med att driva den här frågan och de ska de ha en enorm eloge för. Nu kanske det leder till en tillströmning från besvikna före detta KD-väljare. Det märks inte minst bland kommentarerna i videon ovan. 

Men det är inte bara i abortfrågan som SD har lyckats vara ett mer trovärdigt konservativt alternativ än KD. Låt oss inte glömma hur den socialliberalafalagen med Caroline Szyber i spetsen gått ut för att skjuta KD ytterliggare längre bort ifrån sina väljare genom att stolt arrangera KD:s första tält på Pride. Vilka värden är det KD egentligen står för när de inte röstar på sina egna idéer och låter andra partier driva de frågor som åtminstone en gång i tiden var deras? Vad ska man egentligen förvänta sig? Istället för att tävla med SD om vem som kan vara mer konservativ och försöka behålla sina kärnväljare så gör partiet under Hägglundarnas ledning det direkt motsatta! De försöker istället alienera sig från sina egna kärnväljare! 

Inte nog med det. Vilket parti har drivit värdekonservatismen allra tuffast utan att be om ursäkt för det, den här mandatperioden? Svaret är givetvist SD. Låt oss se diskussionen kring familjepolitik mellan SD och de etablerade partierna. 

Som ni ser är de progressiva alltid på väg någonstans. Vi vet inte riktigt varför. Vi vet inte riktigt vart. Men det verkar som att de tror att de är på väg framåt(?). De vill hursomhelst att Staten (med stort S) ska bestämma allt mer och lägga sig in i familjens sfär. Det är i grunden att ersätta familjen mot Staten. En ren kommunistisk dröm! 

Men i den här debatten är KD som en studsmatta som de 6 progressiva partierna kan hoppa på. SD är mer rakryggad och är den enda riktiga oppositionen i Sverige, i synnerhet kring värdekonservativa frågor.

SD är dessutom ett av få partier som inte gått emot sina löften från valrörelsen. KD gick som vi vet mot sitt eget principprogram, medans MP och V som profilerat sig som "fredspartier" röstade båda för kriget i Lybien och MP röstade till och med för kriget i Afghanistan. 

Odell var KD:s sista chans. Nu får de nöja sig med att befinna sig under 2%. För SD:s del lär de förmodligen slå rekord igen innan sommaren och nå upp till 9%. 

1 kommentar:

  1. De progressiva är alltid på väg neråt för att till slut landa i elden.

    Jag hoppas Erik har fel, jag hoppas det åker fler partier, KD, C, FP, MP och VPK, alla 5 är samma PK snömos, inget att partierna står för vad de var tidigare, de är bara olika nyanser av brunt.

    Är M smarta så kan de bli av med både KD, C och FP och får då på köpet merparten av deras väljare men de är nog så dumma att de försöker rädda partierna, vore de intelligenta så hade de inte räddat C eller KD. Fast M är inte smarta så...

    SvaraRadera